France Total etterlater USAs beste olje- og gasslobby på klimadivisjon, Energy News, ET EnergyWorld

LONDON: Frankrikes Total SE ble på fredag ​​det første store globale energiselskapet som forlot Amerikas beste olje- og gasslobby på grunn av uenighet om klimapolitikken og støtten til å lette borereguleringene.

Total sa at de ikke ville fornye sitt medlemskap i 2021 med American Petroleum Institute (API) etter en gjennomgang av lobbyens klimaposisjoner, og beskrev dem som bare «delvis tilpasset» sine egne.

Den høyprofilerte utgangen fra den mektigste energilobbyen kommer foran omfattende endringer i politisk retning i USA, med den påtroppende presidenten Joe Biden som lover å takle klimaendringene og bringe landet til netto nullutslipp innen 2050.

«Som en del av vår klimamisjon som ble offentliggjort i mai 2020, er vi forpliktet til å sikre, på en gjennomsiktig måte, at de industrielle foreningene vi er medlemmer i, inntar stillinger og meldinger på linje med gruppens i kampen mot klimaendringer,» sa han Total konsernsjef Patrick Pouyanne.

Tilbakekallingen fremhever et voksende gap mellom Europas beste energiselskaper, som i løpet av det siste året akselererte planene om å kutte utslipp og bygge store fornybare energivirksomheter, og deres amerikanske konkurrenter Exxon Mobil Corp og Chevron Corp, motsto i stor grad økende press fra investorer om å diversifisere.

Chevron har ingen planer om å forlate API, sa talsmann for selskapet Sean Comey. Exxon var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Kunngjøringen legger press på Totals europeiske rivaler BP og Royal Dutch Shell om å følge etter etter å ha motstått trekket de siste årene.

Norges BP, Shell og Equinor sa fredag ​​at de gjennomgår medlemskap i handelsorganisasjoner og hvordan de tilpasser seg klimarelaterte spørsmål. Shell-talsmann Curtis Moore sa at «API nærmer seg synspunktene fra Shell» om klimaendringer.

READ  Comet C/2022 E3 (ZTF) synlig for det blotte øye tidlig i februar

Europeiske oljeselskaper har tidligere pekt på APIs rolle i å formulere sikkerhets- og driftsstandarder for industrien som deres begrunnelse for å bo hos konsernet.

I sin begrunnelse for å forlate gruppen, siterte Total imidlertid API-støtte for fjorårets opphevelse av den amerikanske reguleringen om metanutslipp, dens ulike syn på prisen på karbon, samt manglende støtte til tilskudd til elbiler.

API takket Total for medlemskapet, men bemerket at det ikke støtter energisubsidier, og sier at det forvrenger markedene.

«Vi tror at verdens energi- og miljøutfordringer er store nok til at mange forskjellige tilnærminger er nødvendige for å løse dem, og vi drar nytte av et mangfold av synspunkter,» sa API.

Gruppen har forsvart sin rekord i å takle karbonutslipp, og bemerket at industriens teknologiske fremskritt har bidratt til å redusere utslippene av karbondioksid og metan i store oljeproduserende regioner.

Total i fjor kunngjorde planer om å redusere karbonutslippene, med målet om å oppnå netto nullutslipp fra virksomheten og energiproduktene som ble solgt til kunder i Europa innen 2050 eller tidligere.

Totals virksomhet i USA inkluderer flere offshore olje- og gassfelt i Mexicogolfen, et stort raffinerings- og petrokjemisk anlegg i Port Arthur, Texas, samt virksomheter innen fornybar energi. Selskapet produserte rundt 343 000 fat oljeekvivalenter per dag i tredje kvartal i Amerika.

VESENTLIG BEVEGELSE

Økt press fra investorer har fått Europas ledende energiselskaper til å skissere planer om å dempe utslipp og øke produksjonen av fornybar energi.

«Det er rett og slett ingen rettferdiggjørelse for noen tilknytning til lobbyister som reverserer utslippsbestemmelser og undergraver presserende klimatiltak,» sa Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP, Norges største pensjonsfond, som forvalter 80 milliarder dollar. dollar i eiendeler.

READ  Opera presenterer en nettleser for Android og Windows dedikert til kryptovalutaer

Total, BP og Shell har allerede trukket seg fra amerikanske drivstoff- og petrokjemiske produsenter (AFPM), en amerikansk oljeraffineringsgruppe, også på grunn av forskjeller i klimapolitikken.

APIs tilbaketrekning var mer viktig, sa Andrew Logan, direktør for olje- og gassprogrammer og CERES, investeringsgruppe for ren energi, at kunngjøringen var betydelig og ville legge press på andre store europeiske oljeselskaper.

«Gitt størrelsen og innflytelsen til API, er dette et mye mer viktig grep enn tidligere beslutninger om å trekke seg fra flere nisjevirksomhetsgrupper som AFPM. Jeg tror vi vil se andre selskaper gjøre det samme,» sa Logan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *