Frankrike for å forby noen innenlandsflyreiser tilgjengelig med tog | Air France / KLM

Franske parlamentsmedlemmer har stemt for å stanse innenlandsflyvninger på ruter som kan kjøres med direkte tog innen to og en halv time, som en del av en rekke klima- og miljøtiltak.

Etter en heftig debatt i Assembly National i helgen, ble forbudet vedtatt som en utvannet versjon av president Emmanuel Macrons hovedtale på Citizens ‘Climate Conference.

Det markerer slutten på korte innenlandsflyvninger fra Orly lufthavn sør for Paris til Nantes og Bordeaux, men vil fortsette å koble til flyreiser via Charles de Gaulle / Rosie lufthavn nord for den franske hovedstaden.

Klimakommisjonen opprettet av Macron anbefalte opprinnelig kansellering av alle flyreiser mellom franske destinasjoner, hvor det var mindre enn fire timer med alternativ direkte togreise.

Den ble redusert til to og en halv time etter sterke innvendinger fra noen regioner og fra Air France-KLM, som i likhet med andre flyselskaper ble hardt rammet av restriksjoner på innenlandske og internasjonale Covit-19-flyreiser.

For et år siden gikk den franske regjeringen med på et lån på 7 milliarder dollar til AF-KLM under forutsetning av at noen innenlandsflygninger ble forlatt, men ordren ville forhindre at lavprisflygninger opererte på begrensede innenlandsruter.

Benjamin Smith, administrerende direktør i Air France-KLM, sa at flyselskapet var forpliktet til å redusere antall franske innenriksruter med 40% innen utgangen av dette året.

Transportminister Jean-Baptiste Djibouti sa til lovgivere: «Vi har valgt to og en halv time fordi fire timers farer isolerer landlåste områder.

Flyttingen, som er en del av et klima- og lavkonjunkturregning, ble vedtatt til tross for partiet tversopposisjon. Den sosialistiske parlamentarikeren Joel Aviragnet advarte om at flyttingen ville være “uforholdsmessig menneskelige kostnader” og tap av arbeidsplasser i luftfartssektoren. Andre parlamentsmedlemmer fra Miljøpartiet De Grønne klaget over at fjerningen av klimakonferanseanbefalingen gjorde trekket meningsløst.

Mathilde Banot, fra den hardt venstre La France Inzuimis, sa at trekket var “tomt”, samtidig som den opprettholdte fire timers terskelen til sin kollega Daniel Obono kunne stoppe stiene som “avgir mest klimagasser”.

Fransk forbrukerforening UFC-hva du skal velge Han oppfordret lovgivere til å opprettholde den fire timers anbefalingen og gi den nye loven “noe materiale”. [French national rail] SNCF vil ikke benytte anledningen til å kunstig øke prisene eller redusere kvaliteten på togtjenesten.

“Govt-19-epidemien forverrer eksisterende miljø- og sosiale kriser. Det bør føre oss til å revurdere vår helsepolitikk for å møte utfordringen med fremtidige helsekriser av epidemisk opprinnelse.”

Den la til at forbud mot innenlandsflyvninger ville ha en “reell innvirkning” på CO-reduksjonen hvis det var mindre enn fire timer med direkte togbytte.2 Påvirker ikke utslipp og reisetid eller priser negativt.

“I gjennomsnitt slipper fly ut 77 ganger mer CO2 For en passasjer på disse rutene er toget billigere, og den tapte tiden er begrenset til 40 minutter, ”heter det. “Studien vår viser … Regjeringsvalget er egentlig rettet mot å tømme omfanget av stoffet.”

Detaljer om de riktige rutene for å stoppe vil bli publisert i den offisielle rekkefølgen. Flyet fra Paris til Nice tar seks timer med tog, og Toulouse, fire timer med tog.

Frankrikes nye lov vil bli nøye overvåket av andre land. Den konservative-grønne regjeringen i Østerrike i juni i fjor forbød en avgift på $ 30 på flybilletter for flyreiser under 350 kilometer og et forbud mot innenlandsflyvninger innen tre timer.

I mellomtiden har Nederland prøvd siden juni 2013 å forby innenlandsflyvninger med kort avstand. I 2019 stemte nederlandske parlamentsmedlemmer for å forby flyreiser mellom Schiphol lufthavn i Amsterdam og Zaventem lufthavn i Brussel, 93 miles unna. Forbudet ble imidlertid ansett som et brudd på EU-kommisjonens regler for fri bevegelighet og ble ikke håndhevet.

READ  Familie av indonesiske ofre for flyulykke saksøker Boeing for "farlig" fly | Indonesia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *