Frankrike gjenopptar felles militære operasjoner i Mali | Burkina Faso Nyheter

Frankrike stoppet operasjonene tidlig i forrige måned etter det vestafrikanske landets andre komplott.

Frankrike kunngjorde gjenopptakelsen av felles militære operasjoner i Mali tidligere forrige måned etter det andre kuppet i Vest-Afrika.

Etter konsultasjoner med maliske midlertidige tjenestemenn og regionale land, bestemte Frankrike seg for å “starte på nytt felles militære operasjoner og nasjonale rådgivende komiteer, som har blitt suspendert siden 3. juni,” sa forsvarsministeren i en uttalelse fredag.

Beslutningen om å avbryte den felles operasjonen kom etter at Azmi Qaida, Malis militære leder som ledet et regimeskifte i fjor, avsatte landets sivile midlertidige president og statsminister.

Tiltaket utløste diplomatisk uro, som fikk USA, Den afrikanske union og det vestafrikanske økonomiske samfunnet (EGO) til å stanse sikkerhetshjelp til maliske sikkerhetsstyrker.

Mali og Frankrike spiller en nøkkelrolle i kampen mot et blodig opprør som rammer Sahel-regionen.

Frankrike har rundt 5100 tropper i Sahel under brakkeoperasjonen i fem land: Burkina Faso, Tsjad, Mali, Mauritania og Niger.

10. juni kunngjorde den franske presidenten Emmanuel Macron at Frankrikes militære tilstedeværelse i Sahel var et stort tilbakeslag, med styrker som kjempet mot opprørsgrupper i nesten et tiår.

Macron sa at den nåværende Barclays-operasjonen ville ta slutt, med Frankrikes tilstedeværelse som en del av den såkalte Takuba International Task Force, som ville danne ryggraden til “hundrevis” av franske soldater.

Takuba-styrken har for tiden rundt 600 tropper, hvorav halvparten er franske.

READ  Spania og Hellas strammer kontrollene før britiske reisende ankommer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *