Frankrike: «Landsby reddet fra terrorister av brannmenn» i Card «megabrann»

Brannmenn forberedte seg på å kjempe gjennom natten mot en voldsom brann nord i Cordon denne torsdagen, på slutten av en dag preget av flere branner drevet av «ekstremvær» i avdelingen og nabolandet Bouches-du-Rhône.

Stort sett bål om kvelden «I den mest ugunstige utviklingen», «i tett vegetasjon», mot den avsidesliggende grenda Portesac i Cevennes-massivet nord for Cordon, som alarmerte nødetatene. Brannvesenet rapporterte at brannen, som startet rundt klokken 17.00, hadde rammet 400 til 500 hektar innen klokken 20.00.

«Denne brannen er, hvordan si det, en megabrann»Tanguy Segales, sjef med ansvar for kommunikasjon for vaktens brannmenn, forklarte til AFP.
«Det er en svært ugunstig og svært kritisk situasjon i området fordi vinden ikke er rolig og den kommer ikke til å roe seg i morgen! Denne brannsjefen var redd. Det vil fortsette i kveld og i noen dager.».


Klokken 20.00 anbefalte brannmenn innbyggerne i Bessèges og Gagnières. «Hold dem innelåst i husene sine»Han husket det «Bare sikkerhetstjenester kan bestemme evakuering».

Utkastelsesordren har allerede rettet seg mot rundt tretti mennesker som bor i grenda Bordesac. «Trygt i restauranten» Jean Rambon, nestleder i Ales, fra nabobyen, fortalte APF ved brannvesenet i Besseges.

«Et hus brant, landsby reddet i terrorisme»

«Et hus brenner og landsby reddet i redsel av brannmenn», En vind vitnet om Mr. Rambone bemerket «Fortsatt sterk, blåser sør-sørøst, men skifter retning til tider».

På stedet var 150 brannmenn allerede mobilisert torsdag kveld, med 350 andre forsterkninger i vente. Betydelige luftressurser ble også mobilisert, 6 kanadiske og to linjer.

En annen brann brant torsdag kveld i Gard i Générac, sør for avdelingen. 50 motorer og 120 mann ble mobilisert for å takle brannen, som dekket 150 hektar med lav vegetasjon og furu.

READ  Hvor fanget statsminister Justin Trudeau Ottawa av lastebilsjåfører?

Det er i denne samme Generac-kommunen at piloten til Tracker 22 mistet livet i august 2019 mens han kjempet mot en voldsom brann som brant 800 hektar med vegetasjon.


Færre enn 35 branner starter i løpet av dagen i Bouches-du-Rhône

I naboavdelingen til Bouches-du-Rhône måtte brannmenn håndtere ikke mindre enn 35 branner i løpet av dagen. Spesielt i Arles, ved middagstid, starter branner fra siv og krattskog i et kommersielt område.

Drevet av en sterk Mistral spredte brannen seg raskt og overtok til slutt National 113, en strategisk akse som sikret A54-krysset mellom Nîmes og Marseille, og skar den i begge retninger.

Ved 20.00-tiden var brannen reparert og RN113 kunne åpne igjen. Brannvesenet ble imidlertid fortsatt på stedet. «For fordypning og observasjon», forklarte de til AFP, men de fryktet ikke at brannen skulle starte igjen. I følge den foreløpige nødhjelpsrapporten ble fire hus brent og fire hus ble skadet.

På slutten av dagen brøt det ut en ny brann «ferdig»Ifølge brannmennene i Bouches-du-Rhône brøt det ut en brann i Escaillon-distriktet, som tvang beboere til å bli innesperret og beboere på et sykehjem til å bli midlertidig evakuert.

I en avdeling som forventer alvorlig tørke og sterk vind, ble Sdis13s 500 brannmenn forsterket med 450 ekstra personell torsdag, sa de.

Vind på 85 km/t traff Bouches-du-Rhône torsdag, der prefekturen blokkerte tilgangen til 25 massiver i avdelingen, fra nasjonalparken i bekkene til Alpilles, svært nær Arles. Fredag ​​er kun seks massiver stengt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *