Frankrike møter Norge i EM-semifinalen etter seier mot Spania

Frankrike og Norge har møtt hverandre i finalen i to år. Denne gangen vil gjenforeningen bli innledet av en parade. I Skopje onsdag kveld mot Spania (36-23) i en kamp uten del for å fullføre hovedrunden, sikret de blå sin sjette seier på seks kamper på dette EM. Alt dette mens du permitterer flere ledere (Darleux, Flippes, Zaadi, Foppa). Utfordringen lå et annet sted: i Ljubljana, der Oliver Krumbols spillere blir med på torsdag.

I en annen gruppe av hovedrunden slo Danmark Norge (31-29) onsdag kveld. En seier ville tillate danskene å hoppe over Blues til fordel for Montenegro i fredagens andre semifinale. Nordmennene har et møte med et gjenoppbyggende fransk lag som ble slått i finalen i EM 2020 (20-22) og deretter av samme motstander av verdensmesterskapet i 2021 (22-29).

Frankrike, som allerede hadde kvalifisert seg til semifinalen etter seieren over Tyskland tirsdag kveld, kunne rotere mot Spania. Men omsetningen har ikke plaget Blues» viktigste aktivum: deres forsvar. Etter 20 minutter hadde La Roja bare scoret fem ganger, tapt to på straffe og multiplisert skuddene utenfor mål.

Danmark slo Norge

Angrepsklinikker likte olympiske mestere også, det samme gjorde Océane Sercien-Ugolin (14-8, 24.) med denne vellykkede Roucoulet. En lang pasning fra høyrebacken, Chloe Valentini (6/8-skudd) ga Les Bleus en åttemålsledelse til pause. Et supersonisk skudd fra man-of-the-match Tamara Horacek (5/7) gjenopprettet farten etter retur fra garderoben (20-11, 36.). Da kampen var over, feiret de franske kvinnene det første målet i et stort mesterskap av enten Camille Cisset eller Lena Grandview (54.).

READ  CGG: Dataene deres brukes til CO2-lagring i Norge

Resultatet av kampen var ulikt den 100 % skandinaviske kampen i Ljubljana. Etter en lang ledelse av deres stjerne Nora Morg (8 mål på 9 skudd), fikk Norge en fatal luftlomme (24-24 til 25-29) for å gi fra seg kontrollen til Danmark. Et mål fra Stine Optedal og så enda et fra Malin Aoun Larsen førte de regjerende europamesterne foran med 26 sekunder igjen. Men Simone Pietersen forseglet avtalen med en siste brakk for å sende nordmennene til Les Bleus.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *