Fremtredende hedgefond satser på et ukjent oljeselskap

En gruppe kjente hedgefond håper å endre skjebnen til det beseirede olje- og gasselskapet i Nordsjøen, som har bygget en betydelig posisjon når energiprisene stiger.

Taconic Capital, CQS og Kite Lake Capital er et av fondene som opprettholder posisjoner i Danmarks nest største olje- og gassprodusent, Norwegian Energy Corporation (Noreco), på 99% av toppnivået før krisen. Aksjen kollapset.

Taconic og Kite Lake eier mer enn 50% av selskapet i mellomtiden. CQS, en av de største fondene i London, avslørte en eierandel på i underkant av 13% i mars, hvorav en del forvaltes privat av milliardærgründeren Michael Hintz.

Kaius Capital og Astaris Capital, et hedgefond som ble lansert i fjor av tidligere Sosic Capital medstifter Martin Beck, har også posisjoner, og York Capital er aksjonær.

Med en markedsverdi på bare 3,14 milliarder kroner (£ 270 millioner) er det uvanlig at hedgefond fokuserer på aksjeeierregisteret.

I forrige uke stemte Taconic Peter Coleman og Jan Lernout fra Kite Lake på styret på selskapets årsmøte, og sementerte fondets grep om selskapet.

Norico, Norges nest største olje- og gasselskap, har blitt rammet av et fall i oljeprisen under finanskrisen. Selskapet sliter også etter å ha oppdaget en sprekk i en av sine oljerigger i 2009. I 2018 tapte det en søksmål på rundt 470 millioner dollar mot 20 forsikringsselskaper som ønsket å betale sprekkene.

Senere samme år finansierte imidlertid Taconic, Kite Lake, CQS og York Norecos kjøp av Shells eiendeler i Danmark, noe som gjør den til den nest største olje- og gassprodusenten i Danmark.

Hedgefond håper nå selskapet forventer at produksjonen nesten vil dobles innen slutten av 2023, ettersom et av områdene som er investert er blitt ombygd som en del av aktivakjøpet fra Shell. Mandat og tilgang. ..

READ  Returen til Pimkie -butikker i Belgia vil ikke passere: tidligere arbeidere vil bli hørt

Ifølge et fond er overgangen til å bli med i Norecos styre å hjelpe ledelsen med å øke gassproduksjonen.

Brent råpriser falt fra $ 66 ved utgangen av 2019, men falt under $ 20 i april i fjor, da økonomien ble hemmet av koronaviruspandemien. Da økonomien åpnet seg og handelsmenn satset på høyere etterspørsel etter hvert som internasjonale reiser sakte gjenopptok, nådde prisene $ 70 denne uken, den høyeste på to måneder.

Fondet ønsker også å dra nytte av fusjoner og oppkjøp i energisektoren, inkludert Chrysaor. Omvendt overtakelse Premier Oil og Waldorf Productions på slutten av fjoråret Kjøpe Fra Nordsjøen stammer fra Kern Energy i mars.

Fremtredende hedgefond satser på et ukjent oljeselskap Kildekobling Fremtredende hedgefond satser på et ukjent oljeselskap

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *