Fridykker Arthur Gurin-Poiri dykker med spekkhoggere i Norge: Et eventyr i 10 bilder

Arthur Guérin-Boëri er den mest suksessrike franskmannen i fridykkerhistorien, med 6 verdensrekorder og 5 verdenstitler.

AFP/Olivier Morin

Øya Spiltra ligger utenfor polarsirkelen og huser rundt femten mennesker.

AFP/Olivier Morin

Han observerer fra båten før han dykker. Sikten er dårlig, vannet er «veldig svart» og lufttemperaturen er -4° på denne tiden av året.

AFP/Olivier Morin

«Jeg ser meg selv under vann ved siden av to ni-tonns superrovdyr som aksepterer meg, og det er majestetisk. De er synkronisert i en slags ballett.»

AFP/Olivier Morin

«Vi vil gjerne følge dem, men det er umulig, de går veldig fort og forlater meg raskt.»

AFP/Olivier Morin

«I dette miljøet glemmer du trettheten, kulden, frykten. Når jeg bryter overflaten for å puste igjen, er jeg omgitt av iskalde steiner… Vi er omgitt av skjønnhet».

AFP/Olivier Morin

Før dykking forberedte han seg i lange minutter rundt et bål i en tradisjonell norsk hytte, en trekonstruksjon dekket med jord og gress.

AFP/Olivier Morin

Til tross for de ekstreme forholdene har Nikois et «uforglemmelig minne» fra disse dykkene.

AFP/Olivier Morin

I Quenangan Fjord ønsket fridykkeren å finne sin trening under et annet aspekt. «Vi gjorde det effektivt til en sport, men jeg ønsket å gå tilbake til essensen av fridykking: å utforske undervannsverdenen, oppdage og tjene meg.»

AFP/Olivier Morin

Kvenangen i Nord-Norge. Det var i denne fjordens 3-graders vann at den femdobbelte verdensmesteren i fridykking, franskmannen Arthur Guerin-Poiri, kom for å gjenopprette kontakten med naturen og tenke på et av havets største rovdyr. Et eksepsjonelt eventyr å bringe tilbake til livet i bilder.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *