Friidrett: Ingbripsons 1500/3000m dobbel drev Norge til topps på medaljetabellen.

Nå vet alle Jakob Inkbricksons rivaler nøyaktig hva han kommer til å gjøre i store finaler, men å ha den kunnskapen og kunne gjøre hva som helst med den er to forskjellige ting.

I den siste økten av EM innendørs i friidrett i Istanbul søndag (5) kveld la den 22 år gamle nordmannen sin varemerkehånd og sverd til sine rivaler, og de gjorde alt de kunne for å holde seg til dem. Løpsarrangementer 3000m menn

Prøvd og mislyktes, dvs.

Å tape for Ingebrigtsen er ingenting å skamme seg over, slik det vil være i fremtidige europeiske distanserenn. Han har allerede vunnet 11 titler – innendørs, utendørs og langrenn – og her i Istanbul ble hans siste golden double oppnådd igjen med en imponerende og ustoppelig fartsøkning.

Ingebrigtsen byttet inn ledelsen på den første fotgjenger 1000m med sin spanske hovedrival Adel Mechaal på 2:41,87, og han strammet sakte på gassen på runder der han slo 2000m på 5:15,45. De begynte å falle en etter en da Ingebrigtsen økte tempoet, hennes andre 1500m 3:40.59 en gang mange av hennes rivaler ville ha slitt med å løpe med en ny start.

Ingebrigtsen ventet faktisk til siste omgang med å legge ned hammeren, og slo den inn på 26.54 for å krysse streken på 7:40.32. Mechal tok sølv på 7:41,75 og Serbias Ilsan Bibik tok bronse på 7:44,03.

«Jeg hadde en følelse av at jeg kjørte selv i dag,» sa Ingbrigtsen, som aldri kunne beskyldes for å være mye i tvil. «Jeg vil gjerne være litt mer konkurransedyktig, men kanskje det er meg, jeg forventer for mye. Jeg tror de andre rytterne prøvde å ha et godt løp for seg selv og kjempet ikke om andreplassen.»

READ  Curling: Peterman og Galant møter Norge i sluttspillrunde i mixed double

Ingebrigtsen sa hun var «ikke fornøyd» med innendørssesongen. «Jeg hadde det bra i oktober, november og desember i langrennsmesterskapet. Etter det gjorde jeg ingenting. Men de siste to ukene har vært bra. Jeg ser frem til en god treningsøkt. »

Hodgkinson forsvarte sin 800m-tittel med et tape-trick fra pistolen

Hvis det var en større favoritt enn Inkbrickson i Istanbul, var det Keeley Hodgkinson, og toppbriten var lenger unna målet da hun vant sin andre tittel på rad på 800 meter for kvinner på 1:58.66.

Hodgkinson kunne ha vunnet som hun ville, men hun valgte å minimere potensielle komplikasjoner ved å holde det veldig enkelt og løpe i et tempo ingen noen gang hadde gjort før over 800 meter. Han krysset den første runden på 28.36, 400m på 58.22 og 600m på 1:28.58. Da hadde hun en fordel på noen få meter, og den vokste etter hvert som hun gikk inn i den siste runden, og krysset linjen i en fantastisk solo på 1:58.66.

«Jeg vet hva som forventes av meg, så bare fortsett og gjør mine ting,» sa Hodgkinson. Jeg har noen dager fri nå og forbereder meg på å jage seire. Jeg har mye mer. Jeg vil fortsette med min konsistens. »

Slovenske Anita Horvat vant kampen om sølv på 2:00,54, mens Frankrikes Agnes Raharolahi tok bronse på 2:00,85. Spanias Lorea Ibarzabal endte på fjerdeplass med en PB på 2:00,87, like foran Sveits» stigende stjerne Audrey Werro, som så henne glippe bronsemedaljen på de siste meterne for å bli nummer fem på 2:00,91.

Stangspranget for menn ga Norge mer suksess, med Sondre Kutormsen som hjalp landet sitt til å toppe medaljen med fire gull, og klarte dermed en supertrang konkurranse på 5,80 meter. Avsluttet med en beste tid på . Det var Norges første medalje ved mesterskapene i stavsprang for menn.

READ  Gassstigning presser handelsoverskuddet til ny rekord

Greske Immanuel Karalis og Polens Piotr Liszek delte sølvet, den femte europeiske innendørsmedaljen for sistnevnte. To ikke-medaljevinnere ved mesterskapet, Dorben Blech fra Tyskland og Ethan Carmont fra Frankrike, fortsatte å følge medaljer i nedtellingen.

Guttormsen vant med en feilfri rekke opp til og med 5,80m, noe som satte ham solid kontroll da stanga flyttet til 5,85m, hvor ingen andre hadde vunnet. Før det registrerte Karalis bare ett bom på 5.60m, mens Liszeks eneste miss var på 5.70m.

Jeg visste at jeg hadde en god sjanse til å vinne, det var absolutt ikke planlagt, men målet ble nådd, sa Guttormsson, som utnyttet fraværet til svenske Armand Duplantis til fulle. «Jeg gjorde ikke åpningslisten, så den som vil dukke opp, vil dukke opp,» sa han. «Jeg er der jeg skal være. Jeg var best i dag, det er alt. »

Hva med feiringen søndag kveld? Guttormsen sa at det ikke vil være tilfelle siden hun har et tidlig fly tilbake til USA på mandag mens hun forbereder seg til NCAA innendørsmesterskap neste helg.

Cathal Dennehy for europeisk friidrett

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *