Fukushima avløpsvannssymbol Japan | Japan

Den japanske regjeringen har blitt tvunget til å trekke seg raskt fra en animert karakter som de håper vil støtte beslutningen denne uken. Slipp over 1 m tonn Forurenset vann fra Fukushima Daiichi atomkraftverk i sjøen.

Selv om det vil være vann Behandling Før utvisning inneholdt den fortsatt tritium, radioaktiv hydrogenisotop, som er representert av en vakker fisklignende skapning med rosenrøde kinn på et myndighetsnettsted.

Utseendet til karakteren i online flyer og Video Innbyggerne i Fukushima er sinte over rekonstruksjonsbedriftens nettsider.

“Regjeringens ønske om å slippe vann ut i havet ser ut til å være en prioritet,” sa Katsuo Vatanabe, 82. Fukushima Fiskeren fortalte Kyoto News Agency. “Gapet mellom tiltrekningen av problemene vi står overfor og karakterens levity er enorm.”

Lokal skribent Ricken Komatsu twitret: “Hvis regjeringen tror at de kan forstå publikum ved å skape en vakker karakter, gjør det narr av risikokommunikasjon.”

Sosiale mediebrukere kalte karakteren Tridium-kun – eller Little Mr. Tridium Pluto-kun, Viste seg på midten av 1990-tallet for å dempe bildet av plutonium på vegne av Japans atomindustri.

Gjenoppbyggingsbyrået overvåker gjenopprettingsarbeidet i området ødelagt i mars 2011 Jordskjelv, tsunami og kjernefysisk fusjonAnnonsen ble fjernet onsdag, en dag etter at den først ble vist.

Eksperter sier at tritium bare er skadelig for mennesker i store mengder, og at renset vann ikke utgjør en vitenskapelig påvisbar risiko hvis det fortynnes.

Denne karakteren ble skapt for å illustrere at utslipp av tritium i havet er en vanlig praksis Kjernekraft Planter over hele verden.

Lokale fiskesamfunn hevder at vannet vil slippes ut Å ødelegge Et tiår med hardt arbeid for å gjenopprette forbrukernes tillit til sjømat.

Regjeringen har sagt at arbeidet med å frigjøre det fortynnede vannet vil starte om to år, og prosessen forventes å ta flere tiår.

“Kjernekraftverk er veldig spesielle og vanskelige å forstå,” sa en tjenestemann i selskapet til Kyoto og la til at tritium-emblemet vil bli redesignet for å passe den offentlige følelsen.

Japans beslutning om å tømme vannet opprørte også naboene. Presidentstalsmann Moon Jae-in sa at Sør-Korea vurderer å ta saken til en internasjonal domstol for sjørett.

Det kinesiske utenriksdepartementet sa at utslipp av vann ville gi et dårlig presedens for avfallshåndtering. “Havet er ikke Japans søppelbøtte, Stillehavet er ikke Japans kloakk,” sa Talsmann for utenriksdepartementet Zhao Lijian.

Zhao inviterte den japanske visestatsministeren Taro Aso til å drikke noe av det rensede vannet. “En japansk tjenestemann sa at det var greit hvis vi drakk dette vannet, så vær så snill å drikke det,” sa Zhao.

READ  Joshua Wong erkjenner straffskyld for 'ulovlig samling' i Hong Kong Civil Rights News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *