Fukushima: Japan kunngjør dumping av forurenset vann i sjøen Fukushima

Japan planlegger mer enn i sjøen 1 m tonn forurenset vann Fra det ødelagte atomkraftverket i Fukushima sa regjeringen tirsdag at det vil irritere naboland som Sør-Korea.

Tiltaket vil håndtere mer enn et tiår med atomkatastrofe Nok et slag mot fiskeindustrien I Fukushima, som har motarbeidet et slikt grep i årevis.

Regjeringen har sagt at vannutslippsarbeidet vil starte om to år, og hele prosessen forventes å ta flere tiår.

«Vi velger maritim løslatelse basert på streng overholdelse av etablerte regulatoriske standarder,» sa regjeringen i en uttalelse etter å ha formalisert beslutningen fra de berørte ministrene.

Cirka 1,25 millioner tonn vann hadde samlet seg på stedet for kjernekraftverket, som ble lammet etter oppløsning Etter tsunamien i 2011.

Dette inkluderer vann som brukes til å kjøle ned planten, samt daglige dusjer og grunnvann.

Vannet må filtreres på nytt for å fjerne skadelige isotoper og fortynnes for å oppfylle internasjonale standarder før utslipp.

Lokale fiskesamfunn har i mange år prøvd å gjenopprette tilliten til sjømat fra regionen.

«De fortalte oss at de ikke ville la vannet komme ut i havet uten støtte fra fiskerne,» sa Kanchi Tachiya, leder for det lokale fiskerikooperativet. Fukushima, Fortalte NHK før kunngjøringen.

«Vi kan ikke støtte dette tiltaket for ensidig å slippe vann ut i havet, i strid med dette løftet.»

Beslutningen kommer tre måneder før OL, som er utsatt til Tokyo, med noen planlagte arrangementer 60 km (35 miles) fra det ødelagte anlegget.

Avhending av forurenset vann fra Fukushima Daiichi-anlegget som drives av Tokyo Electric Power har vist seg å være et tornet problem Japan Det har fulgt en fjerningsplan i flere tiår.

Talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet Zhao Lijian oppfordret Japan til å «handle ansvarlig» i spørsmålet om utslipp av vann.

«Kina har uttrykt stor bekymring overfor den japanske siden gjennom den diplomatiske kanalen for å beskytte den internasjonale allmenne interesse og det kinesiske folks helse og sikkerhet,» sa Zhao mandag.

Kommer snart

READ  Prinsessen, som satt i varetekt i tre år i Saudi-Arabia, er løslatt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *