Gå «hele veien» eller gå: Musks tilbud til Twitter-ansatte

Twitters nye sjef, som permitterte halvparten av plattformens 7500 ansatte, ba sine ansatte «arbeide lange timer med høy intensitet».

Lesetid: 3 minutter

DeTwitters nye sjef, Elon Musk, har individuelt bedt det sosiale nettverkets ansatte om å forplikte seg, innen torsdag, til en «full» innlevering til selskapet, ellers vil de bli permittert, ifølge et internt brev. Konsultert av Agence France-Presse.

«For å bygge den revolusjonerende Twitter 2.0 og lykkes i en stadig mer konkurransepreget verden, må vi være inkluderende, til det ekstreme,» skrev plattformens nye største bidragsyter i denne interne kommunikasjonen. «Dette betyr å jobbe lange timer med høy intensitet,» fortsatte han. «Bare en enestående prestasjon vil oppnå tilstrekkelig karakter.»

Lederen oppfordret ansatte til å holde seg til hans tilnærming ved å klikke på «Ja»-boksen og gjorde det klart at hvis de ikke gjorde det før torsdag kl. 17.00 New York-tid (22.00 BST), ville de forlate Twitter med tilsvarende kompensasjon. Tre måneders lønn.

En metode som strider mot selv i USA hvor arbeidslovgivningen er mindre beskyttende for ansatte enn den er i mange utviklede land. På spørsmål fra AFP svarte ikke Twitter umiddelbart.


Les også
Meta, Twitter, Amazon… Festen er over i Silicon Valley

Da Elon Musk ankom spissen for San Francisco (California)-gruppen i slutten av oktober, sparket de fleste av selskapets toppledere, og andre sluttet, og etterlot ham nesten alene. Han hentet inn ingeniører fra Teslas flaggskip for å hjelpe ham med å vurdere Twitters ansatte, før han permitterte omtrent halvparten av plattformens 7500 ansatte en knapt uke etter oppkjøpet.

» en annen person »

Onsdag, under en høring i en rettssak knyttet til hans kompensasjon i Tesla, bekreftet milliardæren at Tesla-ledere hadde deltatt på frivillig basis. Han sa at en «grunnleggende organisatorisk restrukturering» av Twitter «sannsynligvis» ville bli fullført denne uken. Når det tidlige vanviddet er over, sa han: «Jeg tror jeg vil kutte ned tiden jeg bruker på Twitter og finne noen andre til å drive selskapet.»

Dette er gode nyheter!! Reaksjonen til analytiker Dan Ives fra Wedbush, som formidler bekymringene til markedet og Tesla-investorer om gründerens mangefasetterte oppførsel. Dan Ives kommenterte forrige torsdag: «Alt dette Twitter-sirkuset må stoppe… Det skader merkevarens image.» (Tesla).

Det sosiale nettverket går gjennom en alvorlig omveltning, spesielt preget av tilbaketrekningen av flere store annonsører, som har stoppet sine kjøp av annonseplass på plattformen, hovedomsetningskilden for konsernet. Elon Musk har advart Twitter-team om at selskapet risikerer konkurs hvis det ikke klarer å generere mer inntekter i løpet av de kommende månedene.


Les også
Fremtiden til Twitter med moskusaus i fire spørsmål

I sin vanlige stil vekslet de siste dagers eksentriske leder mellom trusler, profetier, plutselige avgjørelser og latterliggjøring. Flere ingeniører har fått sparken siden mandag for å ha avhørt eller kritisert den nye sjefen, på Twitter eller på selskapets interne meldingssystem, ifølge deres tweets og Elon Musk. «Jeg vil be om unnskyldning for å ha sparket disse geniene. Personen som har presentert seg selv som ytringsfrihetens ultimate forsvarer sa tirsdag:

READ  Shell skal bli med i det rene hydrogenprosjektet i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *