Galileos posisjon blir mer nøyaktig

Et system som er i stand til å sikre lokalisering innenfor 20 cm

En ny funksjon forbeholdt avanserte mottakere

Navigasjonshjelpen blir enda bedre ettersom Galileo-systemet har annonsert at det har tatt et nytt skritt og nå kan vise nøyaktighet på centimeternivå.

GPS, den første tjenesten som dukket opp, gjør det nå mulig å lokalisere et objekt opptil en meter unna. Men siden 2003 har EU besluttet å bygge sitt eget satellittposisjoneringssystem for å konkurrere med det amerikanske systemet.

Utplassert siden slutten av 2016, lover systemet å bedre beskytte regioner lenger fra ekvator, spesielt i Nord-Europa hvor GPS viser sine begrensninger og gir mer nøyaktig signaldatering. Han kunne gi en nøyaktighet i størrelsesorden én meter, der GPS ga en nøyaktighet i størrelsesorden 10 meter i sin respektive gratisversjon. Systemet gir signaldatering i milliarddeler av et sekund. Å vite at noen systemer bruker tre tjenester: GPS, Galileo men GLONASS (russisk).

Selv om det allerede er mye brukt på det gamle kontinentet, har European Space Agency (ESA) annonsert lanseringen av en høypresisjonstjeneste som kan bekrefte posisjoner til innenfor 20 cm i horisontalplanet og 40 cm i vertikalplanet. Denne forbedringen skyldes nye sanntidsdatakorreksjoner levert av den ekstra datastrømmen til det eksisterende signalet.

Dessverre er det ikke alle som har tilgang til denne økte nøyaktigheten, da det krever at du har en passende mottaker. Men mens de fleste smarttelefoner som er solgt de siste årene fanger opp Galileo-signalet, er det nye HAS-korreksjonssignalet kun tilgjengelig i E6-båndet, som vanligvis finnes i high-end-mottakere. På den annen side er denne tjenesten gratis og brukes mye av mange applikasjoner.

READ  Ring for den første kvartalsvise webcast av Skatech ASA 2021

Derfor er utviklingen av posisjoneringstjeneste i dag hovedsakelig rettet mot fagfolk (bønder, arkitekter, landmålere) og fremtidige autonome biler. Dessuten er nøyaktigheten på én meter nå tilstrekkelig til å sikre effektiv navigering under kjøring eller for å varsle om en ulykke.

På den annen side vil denne presisjonen bli stadig viktigere for autonome, tilkoblede og sammenkoblede kjøretøy, som kombineres med informasjonen som mottas av kjøretøyenes sensorer og posisjoneringssystem.

* En portal som samler alle telefoner som er kompatible med Galileo-nettverket, er lagt ut på nettet av European Union Agency for the Space Programme. Sjansen er stor for at du allerede bruker plasseringsinnstillingen uten engang å være klar over det.

Mer informasjon om Galileo


Vurder denne artikkelen: Nåværende vurdering: 5/5 (1 stemme)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *