Gassproduksjonen falt i Norge ved feltene Troll, Kvetbjorn og Fesund

OSLO – Rørledningssystemoperatør JASCO sa at produksjonskapasiteten for naturgass ved tre norske offshore-felt ble redusert med 43,5 millioner kubikkmeter per dag på søndag på grunn av et uplanlagt strømbrudd.

Norge er Storbritannias største eksterne gassleverandør, og den nest største i Europa etter Russland, og eksporterer normalt rundt 330 millioner kubikkmeter per dag.

Gasco sa at delvise avbrudd ved Equinor’s Troll, landets største gassfelt, så vel som i Visund- og Kvitebjoern-feltene var forårsaket av prosesseringsproblemer, og den forventede varigheten er fortsatt usikker.

Den la til at effekten på produksjonen i de tre feltene, som har en samlet produksjonskapasitet på mer enn 140 millioner kubikkmeter per dag, er usikker.

En talsperson for Equinor sa at Gassco vil gi oppdateringer.

Nord Pool Spot rapporterte separat at landanlegget i Kollsnes, som behandler gass fra felt, har hatt et fall i energiforbruket.

Prisene på engros gass steg i Storbritannia på fredag ​​da forventningene om kjøligere temperaturer økte etterspørselen, mens innenlands tilbud var fortsatt begrenset av vedlikehold.

(Rapport av Nerijus Adomaitis, redigert av Terje Solsvik) ((nerijus.adomaitis@thomsonreuters.com; +47 9027 6699; Reuters korrespondanse: nerijus.adomaitis.thomsonreuters@reuters.net)))

READ  Skattefordeler i forhold til registreringsavgift: FPS Finans 'gir ikke nok informasjon' til nye eiendomskjøpere | Økonomi

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *