Gastronomi. Gård eller vill, Norge eller Skottland: hvilken laks å velge?

Hvorfor er laksekjøtt rosa?

Sammen med ørret er laks den eneste fisken hvis kjøtt får denne vakre oransje fargen som lyser opp tallerkenene våre. Dette er fordi disse fiskene, i likhet med krabber, har evnen til å binde astaxanthin i musklene. Det er et knallrødt protein som finnes i krill, reker eller skalldyr som lever av laks.

Avhengig av habitatet, og derfor kostholdet, varierer laksens farge.

Hvordan identifisere oppdrettslaks fra villaks?

Villaks har en tendens til å være magrere enn oppdrettslaks. Vi kjenner den igjen på de hvite stripene langs kjøttet. I oppdrett er disse fettlinjene mye bredere fordi laksefôret er for fruktbart til å tillate rask vekst. Selv om villaksen er veldig verdifull, vær oppmerksom på at den har lavt innhold av Omega 3 og kan bli tørr når den tilberedes.

Oppdrettslaks har veldig rosa kjøtt fordi kostholdet er beriket med astaxanthin. I naturen er laksen ofte blek, spesielt når den fanges i elver. På den annen side er stillehavssockeye laks eksepsjonell blant villaks fordi kjøttet er knallrødt i fargen.

Skottland eller Norge, hva er forskjellen?

Alt er en smakssak… Er du ute etter mager, litt rosa og fast fisk, trenger du ikke lete lenger enn til norsk oppdrettslaks. På den annen side, hvis du liker laks med mer oransje, fett og mørt, smøraktig kjøtt, er skotsk laks noe for deg.

Når det kommer til røkelaks har Norwegian en mer intens røyksmak, mens skotsk laks er mer subtil.

READ  Tour de Norvège - Il y aura 20 formasjoner au départ, dont 10 WorldTour

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *