Gen.s sjef for teknologi og innovasjon Howard Dajet sier sin mening

Geno, en norsk storfeavlsorganisasjon, har introdusert et nytt avlstrekk, Feed $ avet, for å hjelpe melkebønder med å identifisere det norske røde genet med forbedret fôreffektivitet.

Når det gjelder fôrinntak og vedlikehold av kroppsvekt, vil ernæringsegenskapene muliggjøre krysningsavl og avl av kyr i rasebesetninger med lavt fôrinntak uten å gå på bekostning av melkverdien.

For å spore vekten på 1,2 m kyr, bruker Xeno den norske nasjonale husdyrdatabasen, som holder oversikt over 93% av kyrne.

Disse vektene brukes til å estimere tørrstoffet som trengs for å opprettholde kroppsvekten.

Genos Chief Technology and Innovation Officer Heward Tadget sa: ”Vi har brukt disse dataene for å øke reproduksjonsverdien av kroppsvekt og for å mate dem fra Norges Rødehav.

“Jo høyere antall poster og jo høyere arv av kroppsvekt, 0,47, jo mer nøyaktig er begge reproduksjonsverdiene.

“Genetikk knyttet til lavt inntak, kroppsvekt og melkeproduksjon er opprettholdt og identifisert, og informasjon har blitt brukt for å gi næring til ny ernæring,” sa han.

Mindre, lettere kyr krever mindre fôr til vedlikehold, og Norwegian Red er en moderat avlet og veier 700 kg sammenlignet med Holstein, hvis gjennomsnittlige kroppsvekt er 610 kg.

Så den gjennomsnittlige kroppsvekten til et norsk Røde Kors er Holstein krysningsavl 655 kg.

“Så når næringen fokuserer på forbedret fôrytelse og bærekraft, har Norwegian Red allerede fordeler,” legger han til.

Som alle arter er det imidlertid stor variasjon i artene. Genos prosjekt har gjort det mulig for oss å identifisere genetikken knyttet til små, effektive kyr. ”

Geno Global dukker opp i sine internasjonale markeder, spesielt i Storbritannia og USA som en forutsigbar overføringsevne (PTA) som aktivt ønsker å avle små melkeprodukter med stor fôr.

READ  GoSubsea introduserer Norwegian Facility | Oljefeltteknologi

Gjennomsnittlig PDA for det nye næringsstoffet er 0,65 kg, som er 700 kg når den gjennomsnittlige norske rødfar – grunnvekten som brukes i denne egenskapen – 0,65 kg per dag på grunn av hans lille kroppsvekt som produserer døtre som spiser mindre tørrstoff.

De beste norske Red Sears for Feed $ aved er imidlertid PDAer over 1 kg.

Det er anslått at en kryssavlet datter fra en av disse cysterene og den gjennomsnittlige Holstein-demningen vil spise 1 kg eller mindre per dag mer enn renraset Holstein på grunn av en liten kroppsvekt.

Dette vil redusere kostnadene for fôr uten å gå på bekostning av melkverdien, og føre til høyere effektivitet.

Data fra Norges Røde Kors viser at verdien av Holstein krysningsmelk er mellom 1-2% for fett- og proteinproduksjon, og 5-6% for renavlet Holstein-melk.

Generelt har kroppsvekt lite å gjøre med andre viktige egenskaper som bønder generelt velger, så valg av lav kroppsvekt kompromitterer ikke disse andre egenskapene.

Bønder oppfordres til å bruke fôravid-egenskapen med ytterligere utvalgskriterier i sine programmer, noe som vil bidra til å oppfylle deres avlsmål.

“Forbedring av fôreffektiviteten vil redusere kostnadene for den totale produksjonen og øke fortjenesten, samtidig som det bidrar til en bærekraftig global melkeproduksjon,” sier Dr. Thaget.

Feed $ avet er en del av Ginos fôravlsprogram som utforsker den genetiske innflytelsen på bærekraftig og lønnsom melkeproduksjon.

Den måler og overvåker metanutslipp fra norske røde kyr og unge okser.

“Målet vårt er å utvikle en omfattende og pålitelig fôrkode som bønder over hele verden kan bruke som et seleksjonsverktøy i norske rene avlsprogrammer og krysningsoppdrett,” la han til.

READ  Deadlock fortsetter: Niende runde av samtaler mellom regjering og kjendiser som møtes igjen 19. januar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *