General Amnesty fjerner Alexei Navalny fra ‘samvittighetsfange’ Alexei Navalny

Amnesty International har sagt at de vil slutte å kalle Alexei Navalny en “samvittighetsfange” etter press for å fordømme uttalelser mot innvandrere som hatytringer på 2000-tallet.

Ansatte i Amnesty International sa at de følte at Navalnys tidligere kommentarer var “en del av en samordnet kampanje for å miskreditere ham i utlandet”, men ble tvunget til å endre stilling.

“Ja, vi kommer ikke lenger til å bruke uttrykket” samvittighetsfange ” [Navalny] Etter å ha gjennomgått Navalnys ideer siden midten av 2000-tallet, har de som vår juridiske og politiske avdeling kommet til den konklusjonen at de oppfyller nivået av “hatytringer”, sier Alexander Artemev, mediesjef i Amnesty International. Europa Og Sentral-Asia rapporterte TV om regn.

I en utrops-tweet skrev Margarita Simonian, sjef for Russlands statsfinansierte TV-nettverk, i Vesten: “Vår spaltist gråter at han er kommet etter å ha brukt konkrete eksempler.” [Navalny] En nazist ”.

Han la til: “Gratulerer med farsdagen, folk i landet!”

Navalny ble arrestert i januar på vei tilbake til Russland fra Tyskland, hvor han kom seg etter et attentat fra personer identifisert som FSP-operatører. Hans arrestasjon og påfølgende fengsel utløste landsomfattende protester i Russland, men hans allierte sier nå at de har stanset voldelige protester til våren.

Navalnys støtende bemerkninger ble ikke nevnt, men 44-åringen var da involvert i nasjonalistisk politikk og ga uttrykk for innvandrerinnsyn i flere videoer, hvorav en så ut til å sammenligne innvandrere kledd som tannleger for å råtne. Tenner.

Han har tatt avstand fra høyre politikk i årene siden videoene ble laget, men har nektet å slippe sine tidligere synspunkter i flere intervjuer. En med Guardian I 2017.

READ  El laboratorio ruso de desarrollo de vacunas no informa de efectos secundarios en adultos mayores de 60 años

Endringen i Amnesty Internationals politikk ble gjort innenlands, og i en e-postutveksling publisert online denne uken, kritiserte den amerikanske journalisten Aaron Matt Navalny.

Julie Verhar, fungerende generalsekretær i Amnesty International, sa i en e-post onsdag kveld: “Spekulasjoner om Amnesty Internationals bruk av ordet” samvittighetsfange “avleder oppmerksomheten fra vårt viktigste krav. [Navalny] Bør løslates umiddelbart. “

Han la videre til at begrepet “samvittighetsfange” refererer til spesifikke kriterier fastsatt av Amnesty International, og at “Navalnys uttalelse tidligere rettferdiggjør hans nåværende forvaring.

I en annen vri onsdag kveld virket lederen for Amnesty International å være offer for en rampete mann som fulgte Navalnys nære allierte, Leonid Volko. I en tweet han raskt slettet, takket Verhar Volko for “live-samtalen nå” og sa at det aldri skjedde.

“Jeg kjenner henne ikke, jeg har aldri snakket med henne,” sa han og la til at samtalen kan ha kommet fra de samme slemme tvillingene som kom fra Russland. Målrettede vestlige politikere og Elton John. “Jeg ville ikke bli overrasket om de var basert på den samme typen nyheter som tar deres beslutninger [about Navalny], ”Sa Volkov.

Alexei Stolyarov, et medlem av duoen som går under kallenavnet Franker Lexus, påpekte i et innlegg på Facebook onsdag kveld at han faktisk sto bak samtalen. “Det kan være den mest kreative og direkte samtalen i Volkos liv,” skrev han.

På spørsmål om han hadde ringt en berømt russisk journalist, skrev han: “Hvem andre?” Han svarte ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar fra Guardian på onsdag.

En talsmann for Amnesty International kunne ikke umiddelbart bekrefte eller nekte rapporter om den rampete telefonsamtalen.

READ  South China Sea News: HMS dronning Elizabeth advarer om "fare" blant spenninger Verden | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *