Georgia-tjenestemenn har åpnet en etterforskning av Trumps forsøk på å oppheve valgresultatene i staten

Georgias utenriksminister har offisielt åpnet en etterforskning av Donald Trumps forsøk på å beseire valgetaper Joe Biden.

Han spilte inn en telefonsamtale til tidligere president Brad Raffensberger etter at han ble presset til å “finne” nok stemmer til å reversere nederlaget.

Rafensbergers kontor beskrev etterforskningen som “fakta og administrativ”.

– Statssekretærens kontor etterforsker klager, sa talsmann Walter Jones til Reuters.

“Eventuelle videre rettslige skritt vil bli overlatt til justisministeren,” sa han.

Trumps telefonsamtale i januar i januar var en del av en samlet innsats for å legge press på republikanske tjenestemenn i den krigsherjede staten for å bidra til å beseire Mr. Biden.

Trump mistet staten med mer enn 11 000 stemmer, og hevdet at valgsvindel var årsaken til hans nederlag, og at Biden mottok 16 statshøyskolestemmer.

Biden var den første demokraten som stilte til stat siden presidentvalget i 1992.

Men tjenestemenn har gjentatte ganger benektet de falske påstandene fra Trump og hans støttespillere, og bekreftet Bidens seier etter å ha gjennomgått og inspisert stemmeautomatene.

Rafensberger og andre valgansatte mottok drapstrusler og krevde politibeskyttelse etter påstander om svindel fra den tidligere presidenten.

Trump har gjentatte ganger etterlyst sin avgang, og har beskrevet guvernør Brian Kembe som “ulykkelig” og angrer på støtten.

Fanny Willis, demokratisk distriktsadvokat for Fulton County, Georgia, vurderer også en kriminell etterforskning av Trumps handlinger. New York Times.

Juridiske eksperter sier at Trumps oppfordring kan ha brutt statslovene om valgsvindel og konspirasjon, og at en valgmedarbeider “bevisst blander seg” i deres arbeid.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *