Gir unge fra seg førerkortet? «Jeg liker å reise med offentlig transport»

Bilister kan nå reise fritt i Brussel. Den bilfrie dagen ble avsluttet ved 19-tiden. Men er det fortsatt populært å kjøre bil blant unge? Er sertifikatet ditt og din første bil fortsatt en drøm når du er 18?

I lang tid var bilen forbundet med en følelse av frihet og autonomi. Færre unge under 30 år tar førerkort i dag enn for 10 år siden.

For noen er det imidlertid et obligatorisk trinn. «Som 18-åring skal jeg begynne å ta lisensen min fordi det er det som virkelig interesserer meg.«, mener den snart voksne Francisco.»Det anser jeg som viktig. På denne måten kan vi være frie og ikke lenger måtte stole på noen«, mener Camelia.

I noen regioner er det nødvendig å ha lisens og bil for å si: «Jeg er fra landlige områder og mange av vennene mine som bodde på landsbygda har biler«, forklarer Philomena for oss. Matthew, på sin side, er ikke så ivrig: «Jeg vokste opp i en liten landsby hvor det ikke var så mye offentlig transport og det tok slutt tidlig. Uten bil er vi mye mindre.«

Men mange unge mennesker skynder seg ikke for å få lisensen. De velger jevn bevegelse: «Hvis jeg har bil, foretrekker jeg alltid å reise med offentlig transport. Det er veldig billig når du er ung, jeg tror det er bare 12 euro i året (i Brussel, red.anm.)», jubler Samuel.

READ  Il "pleut" des Giguanes in Floride: berøringsskjerm for vague de froid, de animerte spillene tombent des arbers (video)

Førerkort og biler er fortsatt populært, men alternativene tiltrekker seg ungdom.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *