Gjenger på Tomorrowland for å rane festivalgjengere: «De beveger seg, svært organiserte og er ikke der for å danse»

Forrige helg åpnet Tomorrowland den første av sine tre musikkhelger på Boom. Festivalgjengere har sjansen til å riste på hoftene til de frenetiske beatsene til verdens største DJ-er.

Problemet: Ikke alle er spesielt interessert i festing. Selvfølgelig slutter band utenfor publikum seg med én ting i tankene: å kvitte seg med festlystne. Det er vanskelig å beregne antall ofre i denne situasjonen. Men ifølge Nieuwsblatt skal det være minst ti av dem. — De opptrådte veldig profesjonelt.Kommentarer Fatma Bali til våre kolleger. «På lørdag var vi på en av de mindre scenene i Tomorrowland, og det var der de traff. En venn av meg fikk mobiltelefonen hans stjålet. Den lå i den låste vesken hans, men tyvene klarte å stjele iPhonen ubemerket.»Denne festivalgjengeren fra Limburg forklarer. «Tyvene handlet heller ikke alene. Det var en stor gjeng. Alle hadde på seg skjorter med blomstermønster.»

Hun forklarte deretter tyvenes modus operandi. «En av dem danser med deg for å distrahere deg, en annen stjeler, og atter andre overvåker alt for å minimere risikoen for å bli tatt. Når byttet er i hendene deres, gir de det videre på et øyeblikk. Vi snakket sammen. Sikkerhet og politiet, vi visste at vi ikke var de eneste ofrene.»

Politiet fortsatte å forsøke å spore opp tyvene. Men teknikken deres var godt oljet. «Når byttet er i lomma, tar de raskt av seg skjortene. Målet? Åpenbart å lure politiet. Så drar de med en pose tyvegods pakket inn i tøy for å unngå å bli fanget av sikkerhetskontrollen. .»

Kontaktet av Nieuwsblad reagerte også politiet. «Dette er en begivenhet som vi observerer på alle store festivaler. Ikke bare her i Belgia, men også i utlandet.»Tjenestemenn må forklare. «Dette er godt organiserte tyvegjenger, som flytter fra festival til festival, og deres mål er ikke å danse eller ha det gøy, men å stjele. De er trent til dette, og de er veldig diskrete. Offeret merker ikke alt . Det stjålne. Tyvegodset går til tre-fire forskjellige personer fra gjengen på festivalplassen. Trafikk svært raskt, noe som gjør det svært vanskelig for politiet å spore dem opp.

READ  Liverpool Exchange News - Mohamed Salah New Deal, Earling Holland krav, Saul Niguas

Hvordan unngå slike eventyr? Ifølge arrangørene er den enkleste måten å gå gjennom skapene. «Festivalgjengere kan alltid bruke skapene på festivalområdet. De kan oppbevare de dyreste tingene sine som telefoner der. På den måten er du et skritt foran tyvene.»Debbie Wilmson, talskvinne for Tomorrowland, forklarer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *