Global Green Property Manager foretar den første amerikanske investeringen og ser på Biden-time lift

pedrosala | iStock | Getty Images

Valget av den valgte presidenten Joe Biden til presidentskapet vil oppmuntre til flere fornybare energiprosjekter blant amerikanske internasjonale investorer.

Greencoat Capital, den globale fornybare investeringsforvalteren med 8 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning, kunngjorde sin første amerikanske investering på åtte år etter virksomhet over hele Storbritannia og Europa.

Selskapet har en eierandel på 24% i fire kystnære vindparker i Sør-Texas, med en samlet installert kapasitet på 861 MW. Selskapet sier at dette er nok til å drive hele Houston i ett år.

Partner Lawrence Fumagalli sa at Green Code Capital har fokusert på USA de siste 18 månedene.

«Dette er en flott tid, det er et penetrasjonspunkt i markedet,» sa han. «Jeg tror Byden kommer er et enormt løft, noe som vil øke investeringsmulighetene betydelig de neste fem til ti årene.»

Den tyskbaserte RWE var tidligere eneeier av Texas Development. Selskapet vil beholde en eierandel på 25% i prosjektet og vil fortsette å drive fire vindparker. Den andre eierandelen på 51% eies av et kanadisk datterselskap av Alcon & Power Utilities Corporation, som ble kunngjort i desember.

Green Code-investeringen er verdt omtrent 160 millioner dollar, og RWE ønsker å bruke kapitaltilstrømningen til å finansiere videre vekst i sin fornybare energivirksomhet.

I denne modellen deler et verktøy selskap en del av driftsmidlene og bruker deretter pengene til å finansiere nye prosjekter, en vanlig modell i Europa og blir mer populær i USA.

Biden skisserte ambisiøse anstrengelser for å transformere landet for ren energi, inkludert klimaregningen på 2 billioner dollar, og dette skaper spesielt attraktive forhold for investorer, sa Fumagalli.

READ  Hjernen vår har "lyden" av stillhet

«I enhver normal økonomi, som Europa eller USA, er det den private sektoren som virkelig øker mesteparten av hovedstaden som er involvert i denne energitransformasjonen,» sa Fumagalli, som ledet utvidelsen av den grønne koden til USA.

Halvparten av Green Line-eiendelene under forvaltning er børsnotert, den andre halvparten private penger.

For denne spesielle investeringen kom kapitalen fra den britiske luftfartspensjonsordningen BAPFIM, samt pensjonskasser forvaltet av Willis Towers Watson Funds.

Samlet sett søker Green Code å gi investorer jevn og bærekraftig langsiktig avkastning. «Det handler vanligvis om å kjøpe og holde for alltid,» sa Fumagalli om selskapets investeringer.

Nå som Green Code har tatt sine første skritt i USA, vil disse fondene fortsette å lete etter overbevisende muligheter i statene. Til slutt håper selskapet å skaffe rundt 1 milliard dollar i året landsomfattende.

«Vi ønsker å skaffe kapital til både vind og sol i USA, og det er det vi gjorde i Europa … det kommer til å bli mye mer av disse nybyggene i Biden-tiden,» sa Fumagalli.

Kunngjøringen kommer når amerikanske fornybare energiprosjekter tiltrekker seg utenlandsk interesse. Tidligere i januar vant Equinor en av de største fornybare avtalen i USA.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *