Golden Globe Group vinner nok en gang antitrust-sak for norske journalister

Hollywood Foreign Press Association, gruppen som distribuerer Golden Globes, har vunnet igjen i antitrust-søksmålet fra den norske journalisten Kjersti Fella, som beskyldte organisasjonen bak Golden Globes for å begå antitrustbrudd og en ulovlig “korrupsjonskultur” som benekter sin medlemskap Selv om alle vilkår for opptak er oppfylt.

“De tiltaltes bevegelse er garantert. Saksøkerens første endrede klage avvises uten tillatelse til endring,” avgjør den amerikanske distriktsdommer Stanley Blumenfield, Jr. “Ved å nekte å godkjenne endringen konkluderte retten at det ville være meningsløst å gi saksøkerne en ny mulighet til å gjøre det … Når saksøkerne fikk en ny sjanse, formulerte de en antitrustteori som var kreativ, men urimelig og motstridende. Det blir stadig tydeligere. at mange av påstandene i den opprinnelige klagen “Og endringen står stadig i veien for å erklære et levedyktig antitrustkrav. Under disse omstendighetene er ikke autorisasjonen til endringen berettiget.”

“Vi applauderer rettens kategoriske avvisning av den useriøse saken anlagt av fru Vlas og fru Robbins, som ikke var fylt med vulgære og falske anklager mot foreningen og dens medlemmer Maher Tatna, Tina Junk Christensen, Aniko Navai og Iod Morris, ”sa foreningen i en uttalelse.

TheWrap har kontaktet LAs advokat, David Quinto, for å kommentere om påtalemyndighetene planlegger å anke.

Flaa, den Los Angeles-baserte norske journalisten som har representert norske medier som TV2 og Dagbladet i mer enn et tiår, søkte om medlemskap i 2018 og 2019 og ble avvist begge ganger. I sin opprinnelige søksmål i august 2020 hevdet hun at søkere “nesten alltid blir avvist fordi flertallet av de 87 medlemmene ikke er villige til å dele eller redusere de enorme økonomiske fordelene de får som medlemmer. Siden HFPA-medlemmer ikke vil akseptere noen som kan konkurrere med et nåværende medlem, “Enten ved å selge de samme publikasjonene eller konkurrerende publikasjoner, har den gjennomsnittlige levetiden for HFPA-medlemmer økt jevnt.”

READ  Norsk Hydro selger aluminiumsvalsverk til KPS Capital Partners for € 1.380 millioner - Informed Aluminium Company

Hun har også angivelig blitt nektet tilgang til bransjeshow og arrangementer, eksklusive intervjuer med talent, samt fullt betalte turer til filmfestivaler og fester rundt om i verden. I tillegg er hvert medlem unntatt ett på selskapets lønn, og 20 av de 87 medlemmene jobber i formannskapskomiteene, som hvert medlem mottar en firesifret månedslønn for, ifølge søksmålet.

I november innvilget retten avslag på den opprinnelige saken etter at de tiltalte sendte inn en anmodning om å avvise saken, og domstolen avgjorde at “saksøker kan inngi en endret klage innen fjorten (14) dager etter denne pålegg.”

Falaa inngav sin endrede klage 4. desember, vert for aktor Rosa Gamazu Robins.

I forrige uke ba 14 Los Angeles-baserte underholdningsjournalister, hvorav mange av dem at de tidligere hadde blitt nektet medlemskap av Hollywood Foreign Press Association, og oppfordret Hollywood Foreign Journalists Association til å slutte å forhindre kvalifiserte journalister fra å bli med.

HFPA kunngjorde nylig at de vil utvide til 100 medlemmer, med minst 13 svarte medlemmer. Gruppen består for tiden av 87 medlemmer, hvorav ingen er svarte. Styret i HFPA sa at konsernets eksterne juridiske rådgiver har begynt å implementere endringene, “inkludert en omfattende gjennomgang av vår styring og retningslinjene.” Styret har også begynt å møte advokatgrupper for å samle meninger om ytterligere reformer som må finne sted.

Pamela Sheilin bidro til denne rapporten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *