Google avduker Android 13 beta 2 og nye funksjoner for å ta på iOS og iPadOS igjen

Vi vet mer om Android 13. På sin I/O-konferanse presenterte Google en ny betaversjon av neste versjon av det mest brukte operativsystemet i verden. Ikke forvent en ergonomisk eller grensesnittrevolusjon: Android har allerede endret seg med versjon 12 og ankomsten av Material You.
Android 13 tar imidlertid tilpasningen ett skritt videre, med ankomsten av fargevarianter, alltid tilpasset bakgrunnen du har valgt. Android 13 vil også gjøre det mulig å tilpasse flere appikoner til temaet du har valgt, ettersom Material You åpner opp for tredjepartsapper.

Også praktisk for polyglots, Android 13 lar deg velge språket som vises på app-for-app-basis.

Til slutt vil Android 13 introdusere en ny medieavspillingskontroll-widget, som vil vise spesielt coveret til albumet du lytter til.

fremskritt innen personvern

Android 13 har også noen nye funksjoner som tar sikte på å sikre konfidensialiteten til dataene du lagrer på mobilen din. For det første, inspirert av Apple, vil Google kreve at apputviklere får ditt samtykke før de kan sende deg varsler. På slutten !

En ny innstillingsside for sikkerhet og personvern vil også vises, som viser ditt nåværende «sikkerhetsnivå» og veileder deg til å forbedre det.

Google strammer også til når det kommer til apptillatelser. I stedet for å gi tilgang til alle mediefilene som er lagret på telefonen din, vil det nå være to kategorier: «bilder og videoer» og «musikk og lyd».
En ny bildevelger vil også gi tilgang til bare filene du velger, ikke hele biblioteket.

Google Wallet gjør et comeback

Han forsvant til fordel for Google Pay. Den gjør et comeback med Android 13 og vil erstatte… Google Pay. Stort sett inspirert av Apple-appen med samme navn, google lommebok åpenbart vil den lagre bankkort og lojalitetskort, som den nåværende versjonen. Men det vil også tillate deg å være vert for andre verdifulle dokumenter: bilens elektroniske nøkkel, vaksinasjonsbevis, boardingkort og til og med i noen regioner et førerkort eller identitetsdokument. Akkurat som Maps gjør på iOS, mer eller mindre.

Denne nye Wallet vil være nært knyttet til andre Google-applikasjoner. For eksempel kan du få tilgang til kollektivkortet ditt, og hvorfor ikke lade det opp, med et enkelt trykk på Google Maps etter å ha definert en rute.

Bedre multitasking for store skjermer

Android 12L Det hadde allerede vist at Google ønsket å gå tilbake til fronten på nettbrettmarkedet, ultradominert av Apple. Android 13 går et skritt videre og finjusterer multitasking på enheter med stor skjerm. Det blir for eksempel enklere å bruke to applikasjoner side om side og dra og slippe innhold fra ett program til et annet.

Google håper også at utviklere etter hvert vil tilpasse grensesnittet til appene sine til sammenleggbare smarttelefoner og nettbrett. Og for å gi et godt eksempel, kunngjør Mountain View-giganten at tjue av applikasjonene deres (YouTube, Maps, Messages, etc.) vil ta i bruk et nytt grensesnitt som er mye mer praktisk på store skjermer i løpet av de kommende ukene. Store apputviklere som TikTok, Zoom eller Facebook vil snart gjøre det samme. Det var tid.

READ  James Webb, det største teleskopet som noen gang er skutt opp i verdensrommet, vil skytes opp 24. desember.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *