Google: «Feil i Samsung-modemet kunne ha hacket flere telefoner»

Spesielt mange mobiltelefoner fra Samsung, Google og Vivo, biler som bruker Samsung-modem kan hackes av ondsinnede personer. Dette har blitt avslørt av Google-forskere, som hevder at hackere bare trenger å vite enhetens telefonnummer for dette formålet. Den populære Samsung Galaxy S22 blant andre er sårbar.

Ikke mindre enn atten tidligere ukjente feil i Exynos-modemer ble oppdaget sent i fjor og tidlig i år. Fire av dem lar hackere få tilgang til telefoner. Google-forskere forventer at hackere snart vil finne en måte å utnytte disse feilene på.

En sikkerhetsoppdatering er nødvendig

Google har allerede lukket smutthullene med den siste sikkerhetsoppdateringen for Pixel-modellene. Men Samsung utstyrte andre populære enheter som Galaxy A53 og A33 med de fornærmende modemene, det samme gjorde det kinesiske selskapet Vivo, som introduserte enheter med disse modemene, for å gi ut en programvareoppdatering.

Brukere av berørte smarttelefoner kan valgfritt deaktivere «Ring over Wi-Fi» og «Voice-over-LTE». Ved å gjøre det fjernes feil, men brukere mister funksjonalitet.

READ  Ekstra kostnad for unødvendig autonomi og viktig tastatur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *