Google til Australia, Telecom News, ET Telecom

Google truer med å slutte å gjøre søkeplattformen tilgjengelig i Australia hvis det nye mediesymbolet får grønt flagg, understreket teknologigiganten at YouTube burde ekskluderes fra News Media Bargaining Code.

Selv om den australske regjeringen har bekreftet at YouTube ikke vil bli inkludert som en dedikert tjeneste i bloggen, mener Google at koden er skrevet og lar døren stå åpen for flere digitale plattformer som kan legges til når som helst.

«Flere nyhetsselskaper har bedt om at YouTube skal inkluderes i Senatsøknadene. Vi vil fortsette å bringe saken vår til den australske regjeringen om hvorfor YouTube forblir ekskludert fra bloggen,» sa selskapet i et blogginnlegg søndag.

Sent i forrige måned truet Google med å trekke sin søkemotor fra Australia hvis en foreslått medieforhandlingslov, som pålegger Google å betale nyhetsutgiveres lønn, trer i kraft.

Les også: Australia overtar dominansen av Google Ads blant større medieendringer

«Det er det siste vi ønsker å skje, og det er det verste tilfellet hvis bloggen ikke blir anvendbar,» sa selskapet.

Mel Silva, administrerende direktør i Google Australia, dukket opp på en offentlig høring i Senatets økonomiske lovgivningskomité forrige uke for å svare på noen viktige spørsmål for å avklare selskapets posisjon på bloggen.

Google sa i et nytt argument: «Loven, som skrevet, vil bryte måten Google-søk fungerer på og det grunnleggende prinsippet på Internett, ved å tvinge oss til å betale for å gi lenker til nyhetsselskapenes nettsteder.»

«Bloggens regler vil undergrave en gratis og åpen tjeneste som er opprettet for å betjene alle, og erstatte den med en der loven gir en håndfull nyhetsselskaper en fordel i forhold til alle andre.»

Rod Sims, president for Competition and Consumer Regulatory Authority (ACCC), sa at Google og Facebook ikke ønsker å implementere koden.

«Google og Facebook liker begge å gjøre ting på deres vilkår. Jeg tror koden gjør hva den skal gjøre. Den kan brukes. Den gir mulighet for en forhandlingsprosess. Vi har sett at denne typen ting fungerte tidligere på forhandlinger og voldgiftssystemer, så jeg tror det er bare tingen. «Google og Facebook vil ikke ha det,» ble det sitert av medierapporter forrige uke.

READ  Første utflukt for Nio Alps elektrisk sedan

Facebook og Google har vært låst i en kamp med ACCC siden august i fjor om det nye medieikonet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *