Google vil endre hvordan annonsesporing fungerer på Android-telefoner

Plassholder ved lasting av artikkelhandlinger

SAN FRANCISCO – Google har annonsert at de vil starte prosessen med å fjerne langsiktige annonsesporere fra Android-operativsystemet, og forstyrre hvordan annonsering og datainnsamling fungerer på telefoner og nettbrett som brukes av mer enn 2,5 milliarder mennesker over hele verden.

For øyeblikket tildeler Google unike identifikatorer til hver Android-enhet, oppretter profiler om hva annonsører gjør på telefonene sine og lar dem levere mer målrettede annonser. Selskapet sa i et blogginnlegg onsdag at Google vil begynne å teste alternativer til disse identifikatorene i år og vil til slutt eliminere dem helt.

Google sa at endringene vil forbedre personvernet til Android-brukere, som samler inn store mengder data fra utviklere som bruker nettstedet. Men flyttingen kan gi Google enda mer makt over digital annonsering og utdype bekymringer som allerede er reist av regulatorer om selskapets konkurransepraksis. Google er verdens mest innflytelsesrike digitale reklameselskap, med mange av verktøyene som brukes av annonsører for å nå folk på nettet, med milliarder av dollar i annonseplass for søkeresultater og YouTube-videoer. Han gjorde 61 milliarder dollar Annonseinntekter bare for fjerde kvartal 2021.

«Google er mellom en stein og en hard plass,» sa Ari Babaro, en mangeårig direktør for reklameteknologi som drev adware-selskapet Beeswax før han solgte det til Comcast i 2020. Google må samtidig balansere kravene fra forbrukere, annonsører, personvernforkjempere og regulatorer, sa han.

Google endrer fullstendig måten annonser sporer folk på på Internett. Her er det du trenger å vite.

Kunngjøringen kom for mer enn ett år siden Apple begynte å blokkere sporere Med sitt eget operativsystem som kjører på sine iPhones, gir det ytterligere verktøy for kunder for å kontrollere dataene de deler med apputviklere. Flyttingen, som sendte sjokkbølger gjennom reklameverdenen, førte til Facebook – som tjener mesteparten av sine målrettede mobilannonser gjennom data den samler inn fra brukere – Unødvendig å si at det vil bli endringer Det kostet ham 10 milliarder dollar I årets inntekt. Google, som er mindre avhengig av mobildata, har ikke blitt påvirket av endringene, og Kan til og med ha nytta Annonsører konverterer pengene sine fra Facebook til annonser og YouTube-søk.

READ  6 beste nettsteder for å finne gratis nettspill

Google har sammenlignet planen sin med Apple og sa at den vil gjøre endringer i løpet av de neste to årene, i tett samarbeid med apputviklere og reklamebransjen for å utvikle nye måter å målrette brukere på.

Anthony Chavez, visepresident for produktadministrasjon for Android-sikkerhet og personvern, sa: «Vi innser at andre nettsteder har tatt en annen tilnærming til personvern for annonsering ved direkte å kontrollere de nåværende teknologiene som brukes av utviklere og annonsører. «Vi håper at slike tilnærminger vil være ineffektive og ha en skadelig effekt på brukernes personvern og utviklingsselskaper, uten først å tilby en alternativ vei for personvernbeskyttelse.»

Google er et offer Lignende prosess med Chrome Sound Nettleseren, som jobber med å fjerne tredjeparts informasjonskapsler, er små koder som brukes til å spore folk over Internett og sende målrettede annonser til dem. Prosessen er allerede kontroversiell, og Google utvider tidslinjen sin etter hard motstand fra reklameverdenen. Forrige måned han Forlot sin opprinnelige plan Endrer måten informasjonskapsler spores på, og Chrome rangerer tilknyttede grupper basert på brukernes data, slik at annonsører kan målrette mot disse gruppene. Google lar nå hver bruker tildele flere «titler» basert på nettleserhistorikken deres, for eksempel hjemmeinnredning eller basketball, og lar annonsører plassere annonser basert på disse beskrivelsene.

Når du hører «Ikke spor app», vil noen iPhone-apper spionere uansett

Men det er store spørsmål om hvordan endringene skal implementeres i både nettlesere og mobiltelefoner. Personvernadvokater sier endringer Ikke gå langt nok, Og noen hevder at all overvåking bør forhindres fullstendig. Internett-utgivere, apputviklere og annonsører, et selskap som allerede har dominert Internett i mer enn to tiår, gjør endringer i måten Internett fungerer på og tvinger alle til å tilpasse seg.

READ  Ingen flere interne sting, løpet av en fransk start

«Googles toårsplan er veldig lang. Folk fortjener bedre personvern nå, sa Marshall Erwin, Mozillas sikkerhetssjef, produsenten av Firefox-nettleseren som begynte å kontrollere annonsesporing for mange år siden.

Regulatorer, som har trappet opp Big Tech-forskningen de siste årene, har allerede reist bekymringer om endringer i Googles annonsesporing. Englands konkurransekommisjon Det ble nylig inngått en avtale Med Google godtar selskapet å være mer transparente om endringene det gjør og gir andre selskaper mer tid til å tilpasse seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *