Gordon Elliott: Hestetrener suspendert i seks måneder for å sitte på død hest UK News

Hestetrener Gordon Elliott er suspendert i seks måneder av hesterace-tjenestemenn i Storbritannia og Irland.

Advarsel: I det minste i denne artikkelen er et bilde av Gordon Elliott, som viser en død hest

Irish Horse Regulatory Board (IHRP) suspenderte treningstillatelsen i 12 måneder, hvorav seks ble suspendert fredag ​​ettermiddag, og British Equestrian Authority (PHA) fulgte etter.

IHRP sa at han “handlet upartisk for ærlighet, riktig oppførsel og godt navn.”

Justice Raymond Crock, fra IHRP-nominasjonskomiteen, sa: “Vi er glade for å kunngjøre suspensjonen av Elliotts treningstillatelse.

Han følte at teamet hadde vist en veldig “forferdelig dårlig smak” på Mr Elliotts side fordi det viste seg å være en “fullstendig mangel på respekt” mens han hadde ansvaret for hesten.

“Vi mener at respekt for de som har ansvaret for levende eller døde dyr er en integrert og viktig del av plikten.”

BHA sa i en uttalelse at suspensjonen vil bli “revurdert”.

PHA sa at den er enig i IHRPs kommentarer om manglende smak og mangel på respekt for hesten.

Justice Croke sa at Elliott var “uforsiktig” med at en hest i hans tiltale hadde dødd og at dyret ble behandlet som underholdning.

Han erkjente at treneren hadde avslørt at han mente laget var en virkelig anger, og innrømmet at det var lite sannsynlig at han ville glemme dette kapitlet i livet.

“Anseelsen og integriteten til hesteveddeløp er blitt plettet som et resultat, og det er ingen tvil om at den har forårsaket alvorlig skade på en sport som mange har hatt glede av og elsket,” sa han.

Elliott vil bli suspendert i 12 måneder “for de siste seks månedene” for å “reflektere over alvorlighetsgraden av forbrytelsen og skaden på den irske racingindustrien.”

Bilde:
Trener Gordon Elliott satt på den døde hesten

Deltakeren på bildet, som har vært på plass siden 2019, sa at det viste “feilen ved en ekstraordinær dom.”

READ  Å signere Liverpool Aston Villa Defender kan være en smart transfervirksomhet

Men han erkjente at utgivelsen av bildet var en del av et “koordinert angrep” på Elliott, hvis fulle omstendigheter var ukjente.

Elliott, 43, en av løpets fremste personligheter, sa i en uttalelse at han hadde blitt behandlet rettferdig og “betalt den høyeste prisen for min feil, men jeg har ingen klager.”

Han sa: “Det knuser hjertet mitt å se skaden jeg forårsaket på mine kolleger, familie, venner og støttespillere. Jeg har en lang vei å gå, men jeg vil tjene tiden min og deretter gjøre det bedre igjen.”

Etter at filmen ble utgitt, Mr. Elliott Tilgivelse “dypt” “For enhver forbrytelse begått av dette bildet,” understreker han, “velferden til hver hest i min omsorg er av største betydning.”

Bildet ble tatt “for en tid siden og skjedde etter at hesten hadde dødd av et hjerteinfarkt,” sa han.

Trener Gordon Elliott Bilde: Tim Goode / BA Archive / PA Pictures
Bilde:
Trener Gordon Elliott sa at han hadde blitt behandlet rettferdig. Bilde: Tim Goode / BA Archive / PA Images

Han sa at han mottok en telefonsamtale og satte seg uventet på hesten og ventet på at kroppen til dyret skulle bli tatt bort.

Bildet viser ham i en stilling, og holder frem to fingre mens du sitter på en navngitt diskant.

Mandag den tre ganger Grand National-vinnertreneren Han stoppet hestene fra å delta i løp i Storbritannia Irske tjenestemenn har fullført etterforskningen.

Elliott, som har trent 32 vinnere på Cheltenham-festivalen, har to ganger vært den beste treneren og vil ikke konkurrere i årets begivenhet, som starter 16. mars eller på neste måneds Grand National Meeting.

Virksomheten hans har hatt økonomisk vondt siden filmens utgivelse, med toppeiere Chevy Park Stutt som flyttet sine høye hester fra hagen hans og bookmakere avsluttet forholdet til Betfair.

READ  Pep Cardiola: Det er vanskelig å følge feiringsetikk - det er et instinkt Fotballnyheter

I tillegg til suspensjonen, som trådte i kraft tirsdag, ble Elliott beordret til å betale 15 000 euro (900, 12 900).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *