Gorillaer og Wolt løfter store runder for å prøve å ta på seg Amazon

Miki Kuusi, administrerende direktør og medstifter av Wolt.

Wolt

LONDON – Venturekapitalfirmaer og private equity-investorer freaking over europeiske e-handelsstartups i håp om å ta på seg Amazon.

Så langt i år har to potensielle Amazon-rivaler kunngjort betydelige finansieringsrunder på hundrevis av millioner dollar.

Den tyske oppstarten Gorillas sa på torsdag at den hadde samlet inn 290 millioner dollar til en verdsettelse på mer enn 1 milliard dollar, mens den finske oppstarten Wolt kunngjorde i januar at de hadde samlet inn en finansieringsrunde på 530 millioner dollar med en ukjent verdivurdering. Imidlertid overstiger den totale investeringen i Wolt nå 856 millioner dollar.

Selv om Gorillas i utgangspunktet fokuserer på dagligvarer og Wolt fokuserer på takeaway, har begge planer om å utvide kompetansen betydelig og invadere Amazonas territorium. Kurernettverket leverer allerede noen “daglige nødvendigheter” til butikkene.

“Vi tror på det sterkeste at den neste bølgen av e-handel vil gå fra levering samme dag, til samme dag til levering innen de neste 30 minuttene som standard,” sa Wolt-grunnlegger Miki Kuusi til CNBC i januar. “Det er det vi fokuserer på å bygge i alle våre markeder, og starte med restauranten.”

Wolts finansieringsrunde ble ledet av ICONIQ Capital, som også har investert i Airbnb, Uber, Alibaba og Zoom. Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth and Coatue ble med som nye investorer, mens eksisterende investorer 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures og Vintage Investment Partners også deltok.

I mellomtiden ble Gorillas finansieringsrunde ledet av den kinesiske teknologigiganten Tencent, sammen med DST og Coatue, som ser ut til å spre sine spill ved å støtte flere hester i samme løp. Andre investorer inkluderte Fifth Wall, Greenoaks og Atlantic Food Labs.

READ  NES skal levere systempakke for Rem Offshore nybygg CSV

“Vi har et enkelt mål: å endre spillet i dagligvaremarkedet, som har gått sakte med å implementere nye og raskere teknologiløsninger,” sa Kagan Sumer, administrerende direktør og grunnlegger av Gorillas, i en uttalelse.

“Ved enkelt å gi umiddelbar tilgang til fersk, sunn mat til utsalgspriser, forenkler vi egentlig handelen,” sa Sumer. “Vi er radikalt fokusert på våre kunder og deres behov: med et team på mer enn 2000 mennesker og samarbeider tett med samfunnet vårt, våre investorer og våre partnere, bygger vi en infrastruktur for raskere levering av den siste milen med viktige produkter. . menneskelige behov. “

Coatue Senior Managing Partner Daniel Senft sa i en uttalelse: “Bare noen få måneder etter serie A, var vi ivrige etter å lede serie B-runden for Gorillas. Gorillas-teamet har vært utrolig inspirerende. Deres gjennomføringshastighet og eksepsjonelle effektivitet under bygging. produktvisjonen har vært intet mindre enn fremragende. “

Senft la til at firmaet hans har “full overbevisning i dette rommet”, og at han og hans kolleger “sterkt tror at Gorillas-teamet vil dominere globalt.”

Amazon reality check

Mens Amazon er enormt i USA og mange andre land, er det ikke like godt etablert i noen hjørner av Europa og store deler av Asia. Faktisk har teknologigiganten kun dedikerte nettbutikker for rundt 17 land over hele verden.

Amazon lanserte sin første nordiske nettbutikk i Sverige i oktober i fjor under domenenavnet Amazon.se, men det er ingen tilsvarende i Norge eller Finland. Dette betyr at kundene må kjøpe gjennom Amazon-butikker i andre europeiske land, for eksempel Storbritannia (Amazon.co.uk).

Selv om Amazon ikke er best kjent for å levere mat, har det investert i dagligvare- og utleveringsleveranser. Amazon selger dagligvarer på sin plattform fra supermarkeder som Whole Foods, samt Morrisons og Booths i Storbritannia.

READ  Fotokonkurranse om klimapåvirkninger og løsninger - European Environment Agency

Den hadde en dedikert take-out-app kalt Amazon Restaurants, men lukket den i sterk konkurranse.

Amazon har investert i Londons Deliveroo, og ledet en finansieringsrunde på 575 millioner dollar i selskapet i mai 2019 i bytte mot en eierandel på 16%. Deliveroo har også begynt å levere dagligvarer de siste månedene midt i coronaviruspandemien.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *