Grand Rapids-baserte Tacora Resources kjøper en norsk jernmalmgruve

Tacora Resources kunngjorde torsdag at de har gjennomført oppkjøpet av Sydvaranger Mining AS, en jernmalmgruve og prosessor i Sur-Varanger, Norge, som ikke har vært i drift siden 2015. Kjøpesummen er ikke oppgitt, men er betalt i den formen selskapet sa i en uttalelse. Journalist.

«Gjennom dette oppkjøpet samler vi to ansvarlige gruveselskaper med potensial til å produsere jernmalmkonsentrat med egenskaper som er meget ønskelige for stålprodusenter,» sa Thierry Martel, administrerende direktør i TACURA i uttalelsen. «Sydvaranger gruve bygger på vår strategi om å levere jernmalmprodukter av høy kvalitet til stålprodusenter globalt, slik at de kan produsere mer stål for hvert tonn (tonn eller 1000 kilo) råmaterialer og dermed redusere deres miljømessige fotavtrykk.»

Tacuras konserndirektør og økonomidirektør, Joe Broking, fortalte News Tribune at datoen for omstart av Sidvaranger ennå ikke er kjent fordi selskapet fokuserer på å øke produksjonen av sin andre gruve, Scully-gruven i Wabush, Newfoundland og Labrador, og støtter opp til sine 6 millioner tonn pellets årlig. Den produserer for tiden ca 3,5 millioner – 4 millioner tonn pellets årlig og sysselsetter mer enn 300 mennesker.

Hovedkvarteret i Takura Grand Rapids har 11 ansatte. Broking sa ikke hvor mange mennesker selskapet forventer å ansette på Sydvaranger ettersom planene kan endre seg.


Sydvaranger gruve er i stand til å produsere opptil 4 millioner tonn pellets årlig med 68% jern. Den var i drift fra 1910 til 1997 og igjen fra 2009 til 2015. Det norske rederi- og logistikkselskapet Tschudi Group kjøpte gruven på nytt i 2016 og har studert og søkt en potensiell omstart siden den gang, og introduserte Orion Mine Finance Som finansiell partner i 2018.

READ  Vil prisene fortsette å stige som i dag? Dette er hva National Bank of Belgium planlegger

Tacora ble dannet i 2017 av Matt og Larry Lehtinen, de tidligere eierne av konkurs Magnetation-operasjoner i nærheten av Grand Rapids. Tacora kjøpte Scully Mine i 2017 og gjenopptok produksjonen sommeren 2019.

Larry Letinen var administrerende direktør for Magnetation mens sønnen Matt Lehtinen var president. På det høyeste i 2014 hadde Magnetation over 500 ansatte, men det stengte fabrikken og søkte om kapittel 11 konkurs i 2015 da jernmalmprisene falt.

En megling sa at Larry Letinen fortsatt var i Takura-styret mens Lehtinen hadde «flyttet», men ikke hadde kommentert videre om sin avgang.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *