«Grease»-stjernen Olivia Newton-John dør 73 år gammel

Den australske skuespillerinnen og sangeren Olivia Newton-John, stjernen i «Grease», er død i en alder av 73, kunngjorde mannen hennes mandag i en uttalelse på sosiale medier. Skuespilleren «døde fredelig i morges på sin ranch i Sør-California omgitt av familie og venner,» sa John Easterling i en pressemelding. Hun kjempet mot brystkreft i 30 år.

Lakkert hår og skinnjakker gjorde Olivia Newton-John seg verdenskjent med sin filmrolle i kultmusikalen «Grease» sammen med John Travolta. Til hans ære, rundt førti country- og poprock-album – inkludert «Physical», en kjempehit i 1981 – og hundrevis av konserter gitt rundt om i verden.

Etter at kreften falt over henne i 1992 med brystkreft og mastektomi, og to gjentakelser i 2013 og 2017, med metastaser – har stjernen lagt all energi og berømmelse i tjenesten for å bekjempe sykdommen.

«Olivia har vært et fyrtårn for seier og håp i 30 år for å dele sin erfaring med brystkreft,» skrev mannen hennes, og la til at det er opprettet et fond i hennes navn for å finansiere forskning på planter og kreft, «Olivia Newton» – John Foundation Fund».

«Du er den jeg ville ha»

Dronning Elizabeth II ble født i Cambridge 26. september 1948, og er barnebarnet til den tyske fysikeren Max Born, som ble tildelt Nobelprisen for sitt arbeid med kvanteteori og ble utnevnt til «Dame Commander of the Order of the British Empire».

Faren hans kjempet i de britiske styrkene under andre verdenskrig, og Rudolf Hess ble tatt til fange.

Den vi kalte «Livvy» var bare fem år gammel da familien hennes flyttet til Antipodene. Destinasjon Melbourne, Australia.

Han var lidenskapelig opptatt av musikk og vant en lokal sangkonkurranse i en alder av 16. Moren hennes presser henne til å utnytte talentet hennes, og de drar begge tilbake til England.

READ  Afghanistan News Live: NATO -Taliban oppfordrer Boris Johnson til å holde COBRA -møte

Første singler, første hits. I 1974 representerte han Storbritannia i Eurovision og endte på 4. plass.

Flytt deretter til California hvor han gjorde seg bemerket i country- og westernscenen. Anglo-australieren ble to ganger kåret til «Amerikas mest populære sanger» og vant en Grammy mot dronning Dolly Parton.

John Travolta, kronet av sin suksess i «Saturday Night Fever», blåste navnet hans med «Grease».

Utgitt i 1978, ble filmen en umiddelbar hit over hele verden. I Frankrike har den 6 millioner innleggelser… mer enn «Les Demoiselles de Rochefort» eller «West Side Story»! Alle nynner på «Summer Nights» og «You’re the One I Want».

Til tross for denne verdensomspennende suksessen, fortsatte ikke Olivia Newton-John sitt momentum på kino lenge. Etter noen få filmer viet han seg hovedsakelig til sang og sin californiske gård omgitt av dyr.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *