Green Yard Kleven konverterer Hurtigruten Cruise etter hvert som virksomheten utvides

Finnmarken blir fornyet som et hybriddrevet hurtigcruiseskip

av

Sjøfartsdirektør


02-15-2021 03:46:40

Klevin-verftet i Norge sikret seg den andre betydelige kontrakten siden den kom fra konkurs i 2020. Green Yard fanget målet, og målet var å lansere verftet på nytt med fokus på vekstsektorer samt utvide virksomheten.

Green Yard Kleven ble tildelt en kontrakt for å konvertere hurtigruteskipet til Finnmarken, Som kjørte den tradisjonelle norske kysttjenesten, til et hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip. Skipet ble bygget på Klevin-verftet i 2002, og kom nylig tilbake til verftet for å starte ombyggingen.

“Dette er et spennende oppdrag for oss og gode nyheter å kunne presentere for våre ansatte,” sier Kjetil Bollestad, administrerende direktør i Green Yard Kleven. Det er også veldig bra å ha lokale leverandører som vil være involvert og gjøre mye arbeid. ”I desember 2020 kunngjorde arenaen sin første store kontrakt, byggingen av et avansert konstruksjonstjenesteskip (CSV) for REM Offshore som REMs første fartøy for å betjene offshore vindfelt.

Som en del av skipets ombygging til et cruise-skip på heltid, vil arenaen gjennomgå en omfattende teknisk oppdatering, inkludert installasjon av en hybridpakke utviklet for skipet av Siemens. Hybridsystemet består av en batteripakke som fungerer med en dieselmotor. I tillegg vil verftet også installere nye kompakte invertergeneratorer og motorer med nye frekvensomformere. Hurtigruten kunngjorde tidligere at de også vil konvertere flåten til å kjøre helt på biodrivstoff og utstyre skipet med kystens energimuligheter for å redusere miljøpåvirkningen.

– Det er en stor fordel for oss og våre partnere å kjenne fartøyet fra konstruksjonstidspunktet, sier Bolstad. “Vi har flere ansatte som hjalp til med å bygge skipet, de samme ansatte som nylig bygde de to siste hybriddrevne ekspedisjonsskipene for Hurtigruten, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen. Dette gir en unik kompetanse som i stor grad vil hjelpe til med å gjenoppbygge skipet på en skalere bredt. “

Som en del av den samlede reformen, har Finnmarken Det blir også omdøpt til Auto SverdrupTil ære for en oppdagelsesreisende som deltok i mange polarekspedisjoner. Sverdrup, som tjente som kaptein på leteskipet Fram Som kaptein på hurtigrutelaget var han også den første utforskeren som gikk på ski over Grønland. Skipet tildeles Hurtigruten Exploration ettersom selskapet fortsetter sine tidligere kunngjørte planer om å skille cruise-virksomheten fra de tradisjonelle norske kystturene.

Kleven forventer å fullføre ombyggingsprosjektet våren 2021. Arena kunngjorde også nylig at den hadde mottatt godkjenning fra en statlig tjenestemann til å starte resirkuleringsoperasjoner ved anlegget i Ulsteinvik, Norge. Green Yard, som kjøpte verftet etter konkurs, leverte allerede resirkuleringstjenester, og ved å legge det til verftets evner, forventer det å tilby et bredt spekter av tjenester til kunder enten for å fullføre skipets livssyklus eller for å kunne resirkulere materialer i løpet av gjenbruksperioden. Alder som det nye oppdraget fra Hurtigruten.

READ  Hvorfor varemerkerettigheter er så avgjørende - immateriell eiendom

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *