Gresk statsminister oppfordrer til fred etter at politiets brutalitet fremkaller opptøyer Hellas

Den greske regjeringen, som har vært i forsvar over politiets brutalitet, har bedt om en fortsatt taushet over den økende sinne over sammenstøt i gatene i Athen, masseprotester og landets langvarige lockout.

Statsminister, Kyriakos Mitsotakis, Ble det krevd kontroll etter en tidlig fredelig protest mot politiets okkupasjon som ble voldelig sent på tirsdag. Tre politimenn ble såret i gatekampene, da ungdommene prøvde å spre steiner og brannbomber, tåregass, vannkanoner og stungranater.

Protesten ble utløst av opprør over videoklipp som viser at en politibetjent ble slått brutalt med en jernstang for angivelig å ha brutt låsingstiltak.

“Jeg henvender meg til unge mennesker, de må skapes, ikke ødelegges,” sa Mitsotakis i en øyeblikkelig TV-tale og la til at en av politimennene ble alvorlig skadet da han ble dratt fra en motorsykkel og sparket gjentatte ganger.

“Blind raseri fører ingen steder. Det skal fungere som en bevissthetskall om at livet til en ung politimann er i fare. På dette tidspunktet skal alle vise tilbakeholdenhet og ro. ”

På onsdag, da spenningen eskalerte, gikk tusenvis av studenter på gatene for å fordømme sentrums-høyre regjeringens planer om å etablere ubevæpnede politienheter på universitetscampusene.

Panagodis Katis, 20, en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Peloponnes, sa at “raseri øker” når han marsjerer gjennom parlamentet i Athen. “Politiet er ikke den eneste campus mot alle forestillinger om at universiteter er steder som garanterer ytringsfrihet. Vi må beskytte oss selv, ikke misbruke loven. Folk er sinte på at deres grunnleggende rettigheter blir angrepet av politiet, og det er derfor så mange er her i dag.”

Sammenstøt brøt ut tirsdag da mer enn 5000 mennesker samlet seg i den sørlige fororten Nia Smirni, kjent for sin respekt for loven, som i økende grad protesterte mot politiets taktikk. Noen hadde bannere gravert med ordene “Politiet fra våre omgivelser.”

READ  Rusia: Anuncian el uso de la vacuna Putin Spo ...

Marsjen kom etter at sinne brøt ut over videoklipp som viser at en 29 år gammel student ble slått av en politibetjent på det sentrale torget i Nia Smirny søndag.

Mannen satt på en benk og nyte den friske luften, omgitt av en politibetjent, i håp om at han hadde brutt strenge restriksjoner som begrenset bevegelsesfriheten. “Han dyttet meg bort, og deretter sparket andre offiserer meg over hele kroppen min,” sa studenten til den venstreorienterte avisen Epson, og forklarte at han prøvde å rettferdiggjøre seg selv med teamet som pålagde $ 300-boten.

I en sjelden gang ble offiseren løslatt fra sine plikter onsdag etter en intern etterforskning. Regjeringens talskvinne Aristotelia Belloni erkjente at videoen var “forstyrrende for alle”.

Denne hendelsen er fremhevet For det meste voldelige triks Både arbeidskraft og materiell forsterkning har blitt kraftig gjenopplivet av Mitsotakis-administrasjonen. De styrende Nye demokratene tiltrådte i juli 2019 og lovet å være tøff mot lov og orden etter å ha anklaget sin venstreorienterte forgjenger SYRIZA for å la den vokse ulovlig.

Men klager over politiets brutalitet har økt, særlig siden utbruddet startet, sier ombudsmannen som har i oppgave å etterforske den siste hendelsen.

Menneskerettighetsgrupper og advokatforeningen i Athen har også kritisert bruken av overdreven makt, som begge tilskriver politiets handlinger en lokal straffekultur. Blant de påståtte overgrepene er det rapporter om personer som er gjennomsøkt i løpet av dagen.

I fjor ble regjeringen kritisert for å lovfeste et forbud mot protester og hevdet at det var farlig for offentlig sikkerhet. Den greske grenen av Amnesty International har påtatt seg ansvaret for volden.

READ  NATO-medlem sier den eneste måten å avslutte krigen i Donbass: Ukraina | Konfliktnyheter

Mye av Hellas har vært innelåst siden november, et land som har vært plaget av frustrasjon og utdypende tretthet, som så den verste veksten av epidemier på tirsdag. “Det er en regjering i landet som helt har mistet kontrollen over epidemien og som vet hvordan man gjør det … ved å bruke en tung hånd,” sa SYRIZA-leder og tidligere statsminister Alexis Tsipras.

Presset har økt de siste ukene ettersom demonstranter offentlig har brutt et forbud mot demonstrasjoner i solidaritet med den nå nedlagte 17. november-sjefvinneren, Dimitris Countinas, som har vært i sultestreik de siste to månedene. Venstre-tilhengere av terroristen, som ble dømt for å drepe 11 mennesker, inkludert et tidligere militært tilknyttet britisk ambassade, var blant dem som tok til gatene i Athen på onsdag. “Vi er alle her, inkludert sønnen hans,” påpekte en demonstrant en ung mann iført en rød bandana-maske. “Kupontinas ville ha oss på gata. Det kommer til å eksplodere. Det er mye sinne i luften.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *