Grinder bøtelagt 6 8,6 millioner i Norge for deling av personlig informasjon Teknologi

Datatilsynet har bøtelagt Grinder 100 millioner kroner (8,6 millioner pund) etter at en etterforskning avslørte at datingsappen delte dyp personlig informasjon med annonsører, inkludert beliggenhet, seksuell orientering og psykiske helseopplysninger.

10% av Grinders globale årlige inntekt er spesielt høy på grunn av bøter og personvernet til delt informasjon.

“Dette er en milepæl i det pågående arbeidet for å sikre at forbrukernes personvern blir beskyttet på nettet. Datatilsynet har gjort det klart at det er uakseptabelt for selskaper å samle inn og dele personopplysninger uten samtykke fra brukere, sier Finn Mirstad, direktør for digital policy, Norsk forbrukerråd (NCC).

I 2019 introduserte NCC en studie av dataprogrammer for 10 applikasjoner, inkludert periodesporere og datingtjenester. På den tiden fant Grinder seg isolert av mangel på informasjon om personvernpolitikken: selskapet ba brukerne ta kontakt med annonseringspartnere for å finne ut hvordan selskapet brukte dataene sine, men oppførte bare en slik partner, MoPub, det Twitter-eide annonseringsnettverk. Twitter droppet raskt kvernen.

Grinder hevdet at seksuell orientering, en spesielt beskyttet type data, ikke avsløres ved å selge brukernes data, fordi noen av dem kan være greie. Norske myndigheter avviste dette argumentet og bemerket at appen eksplisitt markedsførte seg selv som «homofil / bifil».

Max Shremes, styreleder i Forbrukerrettighetskomiteen Noyin, som støttet saken, sa at kravet var «veldig viktig.» «En søknad til det homofile samfunnet, med argumenter om at spesiell beskyttelse for det samfunnet egentlig ikke gjelder dem, er ganske viktig. Jeg vet ikke om Grinders advokater virkelig tenkte på dette.»

Ala Grinikitta, en databeskyttelsesadvokat ved sykehuset, sa at bøtene utgjorde et presedens for selskaper at vilkårene for bruk ikke var tilstrekkelige til å be brukernes samtykke. «Meldingen er enkel:» Ta det eller la det være «er ikke samtykke. Hvis du tror på ulovlig» samtykke «, vil du bli bøtelagt. Det handler ikke bare om kvernen, det handler om mange nettsteder og applikasjoner.

READ  Norge har ikke tapt på stafetten siden VM i 2009, hvor Norge tapte mot Russland og Sverige

«Vi forventer ikke Grinders vellykkede innvendinger. Grinder kan imidlertid bli utsatt for høyere bøter fordi det står at det er ulovlig» rimelig interesse «å dele brukernes data med tredjeparter – selv uten tillatelse. Grinder kan være gjenstand for en andre runde. «

I juni i fjor søkte Grinder å avsløre kontroversen om den forskjellige bruken av brukerdata, etter at selskapet lovet å fjerne et «løpsfilter» fra bruken, noe som indikerer at det støtter Black Lives Matter-bevegelsen. Selskapet har lenge forsvart denne funksjonen, slik at brukerne kan filtrere spesifikk etisk bakgrunn fra søkeresultatene, selv om selskapets kommunikasjonssjef sa til 2018 at alternativet «fremmer rasistisk oppførsel i bruk».

Selskapet svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *