Grinder får 10 millioner dollar i bot i Norge for ulovlig datadeling

Datatilsynet sa tirsdag at Grinder, en smarttelefon-dating-app, får en bot på 100 millioner kroner (9,6 millioner euro) i Norge for ulovlig deling av brukerdata med tredjeparter.

Grinder, som hevder å være “verdens største app for sosiale nettverk for homofile, bifile, trans og bisarre”, har blitt beskyldt for å dele sine brukeres GPS-koordinater, brukerprofildata og det faktum at brukeren er i kvernen for markedsføringsformål. .

“Vår første konklusjon er at Grinder har delt brukerdata med en rekke tredjeparter uten noe juridisk grunnlag,” sa Jorn Eric Thorne, generaldirektør i Databeskyttelseskommisjonen.

Ifølge myndigheten bryter den EUs GDPR eller databeskyttelsesregler, med forbehold om riktig godkjenning, innført i mai 2018.

Derfor bestemte myndigheten seg for å informere Grinder om at den ville ilegge en bot på 10 prosent av sine globale inntekter eller rundt 10 millioner dollar, som er en enestående bot i det nordiske landet.

Forbrukerrådet, som inngav den første juridiske klagen mot Grinder, hyllet kunngjøringen som en “historisk seier for personvernet”.

Kvernen har frist til 15. februar for å utfordre denne avgjørelsen.

Dette sies å ha skjedd før april 2020, da applikasjonen endret vilkårene for brukersamtykke.

I januar 2020 reiste Forbrukerrådet søksmål mot fem søknader, inkludert Grinder og Twitter-kontrollert Mob, for brudd på personvernreglene.

Databeskyttelse-kommisjonen sa at andre klager fortsatt ble etterforsket.

READ  Emilia Mernes, la "invitada secreta" de Argentina para la polémica fiesta de Neymar en Río: "Tienen sexo"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *