Grønn liste: Østerrike, Tyskland, Slovenia, Slovakia, Latvia, Romania og Norge inkludert

Østerrike, Tyskland, Slovenia, Slovakia, Latvia, Romania og Norge har blitt grønnlistet i regjeringens siste oppdatering av International Traffic Lighting System.

I en uttalelse kvelden 4. august bekreftet Transportdepartementet (TFT) at alle syv land «har vist seg å ha minimal risiko for folkehelsen i Storbritannia».

Dette tiltaket betyr at alle som kommer fra disse stedene kan unngå isolasjon fra å komme inn i Storbritannia, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

I stedet bør de gi en negativ lateral kjøring før avreise til Storbritannia og ta en Govt PCR -test i løpet av de neste to dagene.

Disse endringene trer i kraft i Storbritannia søndag 8. august klokken 16.00.

Det gjenstår å se om de samme endringene vil bli akseptert av andre desentraliserte land, men tidligere reflekterte Skottland og Wales Storbritannias endringer i trafikklyslisten.

Transportsekretær Grant Shops sa om den siste oppdateringen: «Vi er forpliktet til å åpne internasjonale reiser trygt og bruke fordelene vi har oppnådd gjennom vårt vellykkede vaksinasjonsprogram for å hjelpe til med å koble familier, venner og bedrifter rundt om i verden.»

«Selv om vi må fortsette å være årvåkne, åpner dagens endringer på forskjellige feriedestinasjoner rundt om i verden, noe som er gode nyheter for bransjen og publikum.»

Ingen land har blitt nedgradert fra grønt til gult.

Det er nå 36 steder på hele den grønne listen, 16 av dem er på den grønne overvåkningslisten, noe som betyr at de risikerer å gå fra grønt til gult.

Andre steder har India, Bahrain, Qatar og De forente arabiske emirater blitt oppgradert fra rødt til gult, og i velkomstmeldinger til reisende har Georgia, Mexico, La Reunion og Mayotte blitt lagt til på rødlisten.

READ  Tre franskmenn er drept i et snøskred i Nord-Norge

Som forventet har Frankrike droppet statusen «gult pluss», noe som betyr at reisende som kommer derfra ikke trenger å bli isolert hvis de var fullstendig vaksinert.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *