Grønt lys for håndball-EM i Danmark – VG

Klar: Thorir Herkirson, Stein Bridal Aftel, Camila Herrem og norsk kvinnehåndball klar for EM i håndball i Danmark. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Den danske regjeringen har avtalt å være vertskap for det europeiske håndballmesterskapet i desember.

Kulturminister Joy Morkenson bekreftet nyheten til det danske nyhetsbyrået Ritza. Dansk håndballforening bekrefter også nyheten i en uttalelse. Det samme gjør Norges håndballforbund.

– Til alle som jobbet for å forbedre og kjøre EM i håndball, og til alle som gleder seg til å følge med: Morkenson forteller til Ritz at hele håndball-EM som skal holdes på dansk jord nå har fått grønt lys.

– Det er positivt å være organisert i en vanskelig tid. Men håndballpresident Corey Khair Leo VG sa at alle trenger det største ansvaret, organisasjonen, laget og deltakerne.

Han fortsetter:

– Vi synes dette er en positiv håndballfunksjon. Vi har alltid jobbet for dette, men det må skje i henhold til helsemyndighetenes regler. Det er ikke så vanskelig å si nei i Norge når reglene ikke er sånn. Når det nå er organisert i Danmark, er det underlagt myndighetens forskrifter i landet. Teamet vårt har allerede reist til Danmark, og vi gjør oss klare når EM skal finne sted.

Danmark og Norge var opprinnelig planlagt å være vertskap for mesterskapet, men i forrige uke Norge og Trondheim trakk seg som arrangører. Dette skjedde på forespørsel fra norske helsemyndigheter.

Det er planlagt at EM skal spilles i byene Herning og Golding.

Championship spilles fra 3.-20. Desember. Norge åpner mot Polen. De møter også Romania og Tyskland i gruppespillet.

De norske håndballkvinnene reiste til Danmark mandag for å begynne å ta betalt for mesterskapet, som inkluderer treningskamper mot vertsnasjonen.

Under EM vil spillerne leve med strenge begrensninger.

– Jeg håper alle vil ta ansvar og gjøre sitt for å forhindre spredning av smitte. Leo sier det ville være så ille.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *