Grunnleggeren av kryptovalutaplattformen er dømt til 11 000 års fengsel i Türkiye

Tyrkiske medier rapporterte at grunnleggeren av kryptovalutabørsen Theodex, som flyktet fra Tyrkia med eiendelene til sine klienter, ble dømt til 11 196 års fengsel torsdag kveld.

Det offisielle tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu rapporterte at den samme domstolen hadde avsagt en lignende dom mot de to brødrene til Faruk Fatih Ozer, den hovedtiltalte, i samme sak.

Grunnleggeren av Thodex-plattformen, etterlyst av en rød melding fra Interpol, ble arrestert i Albania i august 2022, seksten måneder etter at han flyktet fra Tyrkia.

Den ble levert til Türkiye i april i fjor.

Tyrkiske myndigheter har anklaget Faruk Fatih Ozer for å flykte med eiendeler verdt 2 milliarder dollar som tilhører nesten 400 000 brukere.

Plattformen suspenderte driften over natten etter å ha lagt ut en kryptisk melding om at den trengte fem dager for å behandle en uspesifisert ekstern investering.

Theodex hadde gjennomført en stor reklamekampanje for å tiltrekke seg investorer, og lovet spesielt å tilby luksusbiler til noen av dem.

Plattformen tilbød også fantastiske rabatter på Dogecoin, en kryptovaluta som opprinnelig var en parodi, men som siden har blitt forsterket av interessen for blant annet milliardæren Tesla og X-sjef Elon Musk.

READ  Carrefour, Delhaize, Colruyt, til og med UberEats og Deliveroo: Her er en flott sammenligning av løpene levert hjem til deg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *