Gruvegass, er det den vallonske løsningen på høye energipriser?

Med økningen i energiprisene er det mange som bestemmer seg for å finne alternativer. Og hvis utnyttelsen av den berømte «ovnen», denne gassen fanget i arteriene til gammel gruvedrift, en del av det? I Charleroi vinner denne løsningen terreng.

Etter kull og gass? Hvis En av løsningene for å håndtere energikrisen Var under føttene våre i hjertet av gruvegalleriene? De Gass Den der, den kan utvinnes energimessig. Ved å brenne kan vi Produserer strøm og varme.

» Det er metanet som kommer ut av våre gamle gruvegallerier og slippes ut i atmosfæren, men det er veldig forurenset. Målet er å utnytte det til å lage et varmenett og produsere strøm i stedet for å la det bidra til klimaendringer. «, forklarer han Christophe Clercy (Ekolo) nestleder Wallon, i Telesambre.

til meg AnderlosGruvearbeidere har ikke vært i utstillingslokaler på lenge. Men siden 2019, «ovnen»fengslet der, plukket opp av Gazonor, Et datterselskap av Française de l’Energie. De to første kraftvarmeenhetene Utvinningstillatelse for elektrisitet av denne gassen skal injiseres i det lokale distribusjonsnettet. Nylig ble det opprettet ytterligere tre enheter, som lar innbyggerne komme for å lade elbilen sin gratis.

» Der, med de fem motorene i dag, har vi tilsvarende 20 vindturbiner, og et strømforbruk på 35.000 mennesker. «Han var allerede fremme Pascal Mittleburgermaterialinfrastrukturforvalter mai sist. » Denne injeksjonen utføres på et spenningsnivå som gjør at den kan omfordeles lokalt og over en større avstand. I motsetning til vindkraft eller solcelleanlegg, som er nært knyttet til naturen, har vi her gassreserver som sørger for denne kraftvarmen kontinuerlig. Hvilken er enklere å betjene med tanke på nettverksstyring og folks behov. «

READ  Nok en kraftig økning i gassprisene i markedene: Tradere snakker om "latterlige fotturer"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *