«Gud satte deg til makten»: Putin overøste med ros for å ha fylt 70 år

Tilfeldighet av kalenderen eller ikke, Nobels fredspris samme dag som komiteen tildelte en russisk NGO til den fengslede hviterussiske aktivisten Ales Belyatsky, ser ut til å være sterkt kritisk til Putins organisasjon, dens hviterussiske allierte og angrep i Ukraina. Menneskerettighetsminnesmerke og ukrainsk senter for borgerrettigheter.

I Russland, Mr.

«Gud har satt deg til makten slik at du kan oppfylle en spesiell betydning og et stort ansvar for skjebnen til landet og dets folk,» ringte patriark Kirill for å be for den russiske presidentens helse.

Han hyllet ham som en «nasjonal leder, lojal mot sitt moderland», mens Mr. Putin krevde forrige uke annektering av fire ukrainske regioner okkupert av russiske tropper.

Kirill ønsket også den russiske presidenten, som har vært ved makten i mer enn 22 år, «fysisk og moralsk styrke i mange år» frem til 2036.

Patriark Kirill, leder av de russisk-ortodokse siden 2009, har satt sin kirke i tjeneste for Vladimir Putins makt, og beskrev den i 2012 som et «mirakel».

Bursdag på jobb

MR. Putin, avhengig av år, blir i taigaen sammen med forsvarsministeren sin, Sergei Shoigu, og reiser ofte til St. Petersburg (nordvest) på bursdagen sin uten offentlige feiringer. , hjembyen hans.

Det er i denne tidligere keiserlige hovedstaden han ifølge Kreml skal møte statsoverhodene til Samveldet av uavhengige stater, en organisasjon som forener mange land i det tidligere Sovjetunionen, om ettermiddagen.

I forkant av møtet har flere CIS-ledere allerede sendt ham gratulasjonsmeldinger, med Tadsjik-president Emomali Rakhmon som berømmet ham som en «sterk og klok leder», mens den kirgisiske presidenten Sadir Dzabarov ønsket ham «sterk helse og suksess».

READ  En stork døde etter å ha satt seg fast i en Coca Cola-boks

Russiske tjenestemenn skyndte seg også å gratulere Kreml-mesteren.

Den despotiske tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov la ut en melding på Telegram som berømmet ham som «lederen for et helt folk» og «en av de mest innflytelsesrike og fremragende personlighetene i vår tid».

MR. Nær Putin Mr. Kadyrov, anklaget for en rekke overgrep i Tsjetsjenia, ble forfremmet til rang som generaloberst av Vladimir Putin onsdag, hans egen fødselsdag.

Vyacheslav Volodin, taleren for underhuset i parlamentet, la ut et tegnet portrett av den russiske presidenten på Telegram: «Hvis det er Putin, er det Russland».

«Store Russland»

Ledere av ukrainske territorier annektert av Moskva var også der med sin ros, med separatistleder Denis Bushilin som uttrykte sin «største takknemlighet» for offensiven mot Ukraina.

Hvis russiske tjenestemenn aldri har kritisert Vladimir Putin i prinsippet, har det nylig dukket opp tegn på misnøye i den russiske eliten på grunn av feilene i Ukraina, som ifølge dem ikke stiller spørsmål ved angrepets fordeler.

Ramzan Kadyrov kritiserte militærkommandoen etter å ha mistet Lymans logistikknutepunkt i øst, og senior parlamentarisk tjenestemann Andriy Kartbolov ba offentlig militæret om å «slutte å lyve» om tilbakeslag.

Mange tjenestemenn og forkjempere har kritisert den kaotiske gjennomføringen av mobiliseringen beordret av Vladimir Putin uten å angripe statsoverhodet. Mobiliseringen tvang titusenvis av russere i eksil.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *