«Gunk on Earth»: En strålende mockumentary fra skaperen av «Black Mirror»

Som etternavnet hennes antyder, er Philomena Gunk («gunk» kan oversettes til fransk som «gunking»), hovedpersonen i denne fiksjonen merket «BBC», ikke en skarp kniv i en skuff. Denne kvinnen er briljant legemliggjort av Diane Morgan (spiller allerede en finurlig og litt patetisk rolle). livet etter døden av Ricky Gervais) har imidlertid fått i oppgave den skremmende oppgaven å fortelle historien om menneskeheten i fem opus tretti minutter lange dokumentarserier.

I form, ingenting å klage på, alt er perfekt. Mellom et diagram og en rekonstruksjon rusler Philomena gjennom de mest ikoniske stedene i verden (Firenze, Roma, Athen…). Foran mikrofonen hans er anerkjente eksperter tilknyttet: en arkeolog fra «University of London», en filolog fra British Museum eller en egyptolog. Et panel som skal vises for alle elever som er påmeldt journalistikkskolen.

Journalistikkens fremtid?

I utgangspunktet er det derimot Cat. Philomena – Opprinnelig forestilt av Charlie Brooker»Cupcake Blogger” – Atmosfæren av rastløshet à la Raphaël Mezrahi (på en veldig subtil måte). Internett Gammel nyhetThe Innocence of an Elementary School Newspaper Reporter, Michael Scotts ulemper (Kontor) i sosial intelligens. Noen få dråper plot, grove produksjonsflekker, fornærmelser mot våre forfedre og helt umerkelige personlige hendelser. Vurder heller relevansen av spørsmålene hans…

Hvorfor sier du at det er et mysterium rundt pyramidene, som er store murstein i en trekant? Hvem oppfant sivilisasjonen? Godkjente Zevs opprettelsen av de olympiske leker? Var Jesus Kristus det første offeret for avskaffelseskulturen? Skjedde fødselen av Venus slik? Foran Botticellis maleri og med aksent fra Bolton (nær Manchester). Kort sagt, det er like latterlig som det er deilig.

Ekte eksperter, klar over showets tone, men ikke spørsmålene, forblir imponerende rolige og selvbesittende mens de prøver å svare på spørsmålene på den mest seriøse måten. Som en bonus spøker Technotronics «Pump Up the Jam» med den alltid aktive «Made in Belgium».

Gunk på jorden – Charlie Brookers Mockumentary – Regi: Christian Watt – Med Diane Morgan – 5 × 30′, fra 31/01 (Netflix).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *