Gunstig fortjeneste for jernmalmgraver LKAB

Høye priser er gode for statseide LKAB i Nord-Sverige, Europas største jernmalmgruver. Selskapet torsdag sa at nettoomsetningen økte med 98 prosent, hovedsakelig på grunn av høyere priser på malmen.

Jernmalm ble solgt for gjennomsnittlig $ 200 per tonn. Malmen sendes over grensen fra den norske isfrie havnen i Norwich til de europeiske jern- og stålprodusentene.

LKAP Rapportere Å utvide kapasiteten til jernbanene er en presserende sak for å møte de langsiktige kravene.

Foto: Thomas Nilsson

“Jo høyere tonnasje jo høyere tonnasje, jo sterkere grunnlag for finansiering av vekst og større investeringer foran oss de neste 15-20 årene. LKAB gjennomfører en teknologisk endring som vil redusere våre kunders karbonutslipp med 35 millioner tonn , som er en tredjedel av Sveriges totale utslipp. Mer enn to prosent, sier John Mostrom, LKABs styreleder og administrerende direktør.

Mostram sier at inntektsøkningen vil bidra til å styrke selskapets nåværende overgang til en bærekraftig fremtid.

Sammen med kraftprodusenten Wattenball og stålprodusenten SSAB er LKAB verdens første selskap som produserer hydrogenredusert svampjern. Først ved hybrid pilotanlegg, deretter i fullskala produksjon.

En del av prosjektet innebærer en karbonfri gruve i Kiruna, som introduserer batteridrevne kjøretøyer for gruvedrift og transport under jorden.

READ  Crusoe Energy skaffer 128 millioner dollar til modulære datasentre drevet av naturgass

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *