Guyana, Norge starter samtaler om strategier med lav karbonutslipp – NationNews Barbados – nationalnews.com

Guyanas naturressursminister Vikram Bharat. (DPI)

Georgetown, Guyana – Regjeringen har innledet samtaler med Norge for å starte den andre fasen av utviklingsstrategien for lav karbon (LCDS).

I 2009 signerte Guyana og Norge en kontrakt på 250 millioner dollar for REDD + Investment Fund (GRIF). Avtalen var å sikre at Guyana holdt skogene intakte og at de ble høstet på en bærekraftig måte, og opprettholdt karboniseringsgraden og karbonvasken.

Dette partnerskapet varte til 2015, da koalisjonsregjeringen overtok og vedtok Green State-utviklingsstrategien, som ble kritisert for tvetydighet og manglende retning.

Bharat sa at Guyana ble ansett som “verdens oksygentank”, og det var situasjonen som førte til avtalen mellom de to landene.

“Det er grunnen til at vi inngikk den avtalen. De frigjør rundt $ 250 millioner på den tiden, noe som ennå ikke er tilgjengelig for oss,” sa han.

“Vi har fortsatt $ 80 millioner dollar til å komme oss ut av det fondet, som er mye penger som kan brukes til å forbedre samfunn i innlandet som er avhengige av skog- og skogaktiviteter.”

Minister Bharat sa at påloggingssamfunnene hadde nytte av strategien fordi de måtte gjennomføre registreringsaktiviteter på en konsekvent måte. Inntektene fra det norske fondet ble brukt til å skaffe alternative levebrød for de i disse samfunnene, og ble brukt av Guyana Forest Service til å overvåke og forvalte skog.

Visepresident Dr. Bharat Jaktio undertegnet den norske avtalen i fjor om at denne strategien skal brukes til å veilede Guyanas klimadrift.

Under GRIF inkluderer identifiserte prosjekter tilskudd til små bedrifter, Senter for biologisk mangfoldsforskning, IKT for sårbare samfunn og amerikansk landtittel.
En regjeringserklæring sa at LCDS er i tråd med administrasjonens visjon om å sikre bredere økonomisk vekst, samtidig som kampen mot klimaendringene fortsetter. (CMC)

READ  Norge ser de høyeste Govt-19-nivåene som tilnærminger til påskeski

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *