Haaland og Odegaard fra Norge deltar i protest for verdensmesterskapet i Qatar

Norges spillere innledet sin søken om å kvalifisere seg til verdensmesterskap i 2022 i Qatar ved å protestere mot Gulfstatens påståtte behandling av arbeidere før de startet åpningskampen mot Gibraltar på onsdag.

Det norske laget, inkludert Arsenal-lån fra Real Madrid Martin Odegaard og Borussia Dortmund-spiss Erling Haaland, hadde på seg trøyer som stod “Menneskerettigheter, på og utenfor banen” da de stilte opp til kampen, som senere vant 3- 0.

UEFA World Cup-kvalifiseringer på ESPN +: Stream spill og repriser LIVE (kun USA)
Strøm ESPN FC daglig på ESPN + (bare USA)

Qatar World Cup-organisasjonskomiteen svarte ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar til det norske lagets protest.

Norge har en av sine beste sjanser i nyere tid for å kvalifisere seg for verdenscupen for første gang siden 1998, men et trekk for å boikotte turneringen, startet av førsteklubb Tromso, har nylig fått fart i landet.

Tromso har bedt det norske fotballforbundet vurdere å boikotte verdensmesterskapet etter en etterforskning fra den britiske avisen. Vergen som hevdet at 6500 migrerende arbeidere har omkommet i arbeidsulykker siden turneringen ble tildelt Qatar i 2010.

Som svar på Guardian-rapporten sa Qatari-regjeringen at en “veldig liten prosentandel” på mer enn 1,4 millioner utflyttere i staten hadde gått bort mellom 2011 og 2019.

Regjeringserklæringen sa at de hadde tatt skritt for å forbedre helsen og sikkerheten til arbeidstakere de siste to tiårene, og hadde pålagt straffer overfor bedriftseiere som brøt sikkerhetsbestemmelsene.

READ  Leder: Roanoke trenger en statue for Linwood Holton | Redaksjonell

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *