Hackere angriper deg gjennom Word!

Hackernes oppfinnsomhet for å gjenopprette dataene våre eller forstyrre et system er i stadig utvikling. Ettersom mange av oss også bruker Microsoft-verktøy, hvis vi for eksempel må skrive et dokument, åpnes Word på datamaskinen vår. Og av denne grunn deler jeg med deg en advarsel om det fordi forskere fra selskapet HP Wolf Security har oppdaget skadelig programvare som aktiveres når vi åpner et Word-dokument som vi har mottatt på e-post.

Når den er til stede på datamaskinen vår, vil denne programvaren, som kalles SVC Ready, fortsette å installere andre programmer. For å oppnå dette resultatet vil hackere åpenbart dokumentere selskaper eller administrasjoner for å målrette oss nøyaktig. Går de for eksempel til Linkedin, vil de konsultere bedriftsseksjonen. I den store listen velger og oppdager de profilene til menneskene som jobber der. Dette lar dem også vite den nøyaktige funksjonen.

E-posten, som vi da vil motta, vil ta over identiteten til denne personen vi kjenner. I fortrolighet vil vi derfor åpne Word-dokumentet som er tilstede som et vedlegg. Denne programvaren jeg snakker om er spesielt påtrengende fordi den vil bruke visse Microsoft-funksjoner for å samle inn data som brukerens navn, tidssone, men også teknisk informasjon knyttet til datamaskinen, spesielt prosessene som kjøres og installeres. programmer

Den kan også ta skjermbilder og hente informasjon relatert til USB-verktøyene vi kobler til.

Når den er til stede, vil denne programvaren også installere RedLine Stealer, som er utviklet for å stjele passord, betalingsinformasjon og data knyttet til nettlesingen vår. SVC Ready er for øyeblikket lett gjenkjennelig, så jeg inviterer deg til å utføre en fullstendig skanning av datamaskinen din med antivirusprogrammet du har.

READ  skjermbildet avslører en feil som lar deg gjenopprette din personlige informasjon

La oss imidlertid også være forsiktige for fremtiden fordi denne programvaren er under utvikling og kan bli mer diskret og farligere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *