«Han ble myrdet som et dyr»: Wagner-gruppeflyktning ble brutalt hengt, familie sier «forferdet»

«Forræderen mottar den tradisjonelle Wagner-straffen». En video lagt ut på Telegram på søndag fulgte disse ordene Wagner-gruppen Tidligere medlem rapportert drept. I september i fjor forlot Evgueni Anatolievich Nouzhin (55) den russiske leiesoldatstyrken for å slutte seg til ukrainske tropper. Den paramilitære gruppen ønsket streng straff.

I videoutdraget forklarer mannen flukten og ettervirkningene. «11. november, i en gate i Kew, slo jeg hodet mitt og mistet bevisstheten. «Jeg våknet opp i denne kjelleren hvor jeg ble fortalt at de skulle dømme meg.» Nugin forklarer. Så kommer en fremmed inn i kameraets synsfelt, og rømlingen blir brutalt slått med et slag i tinningen, bare for å bli avsluttet med et nytt slag. Mannen ligger da på bakken, synlig død.

–> Les også: Sjokkerende avsløringer fra tidligere medlem av Wagner-gruppen: «Putin har ingen måte å vinne» <--

Mandag bekreftet Evkuny Naujins sønn overfor Guardian at mannen i videoen faktisk var hans far. I et intervju med den russiske menneskerettighetskomiteen Gulaku.netIlya Nouzin sa at familien hans fikk vite om farens død via telegram og at det «forskrekket» dem.

«Hele familien vår brøt sammen i tårer etter å ha sett videoen… Han ble drept som et dyr»Beklager for sønnen til et tidligere medlem av Wagner.

Ifølge Le Monde var videoen som ble utgitt av den paramilitære gruppen kun ment å «forsøke å oppfordre til terrorisme».

Lederen for Wagner-gruppen er Yevkhuni Prigozhin, underlagt vestlige sanksjoner, godkjente søndagens attentat, og kalte Naujin en «forræder». «Han forrådte sitt folk, forrådte kameratene sine, følelsesmessig forrådt«, beskyldte Vladimir Putins allierte.»Det er en hunds død for en hund«, svarte Prigozhin igjen.

READ  Mystisk 'skapning' oppdaget i Texas Zoo: Netizens Throw Wild Theories (Bilder)

Mandag forsøkte Kreml i mellomtiden å distansere seg fra videoen. «Det er ikke vår jobbs,» sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *