Han brukte bare 20€, men det hadde han ikke forventet da han fikk vite om tilstanden til bankkontoen hans!

Etter å ha fylt drivstoff i Zwijndrecht, Flandern, drar Tom til supermarkedet for å shoppe. Men når han først var ute, fikk han en veldig stygg overraskelse med «ikke nok kreditt». «Mens jeg visste at det fortsatt var mer enn 300 euro igjen på kontoen,» forklarer han til våre kolleger fra HLN.

«Det er slutten av måneden og det har vært noen store regninger. Jeg er kanskje ikke den eneste som må være forsiktig med økonomien. Det er derfor jeg bevisst brukte bensin for bare €20.»


av videoer

Tom går umiddelbart tilbake til bensinstasjonen der han fikk bensinen, og finner andre ofre der. I mellomtiden forklarte vi Tom at det var vanlig praksis å blokkere et visst beløp på kontoen vår når du fyller på ved pumpen. «Det er faktisk en garanti for betaling,» sier Caroline Pike fra AVIA, selskapet der Tom la bensinen. «Vi kommuniserer dette til kundene gjennom et klistremerke på betalingsterminalen, men vi forstår at ikke alle leser denne informasjonen. Dette beløpet kan variere fra 115 til 375 euro,» forklarer Caroline Pike.

Her, i Toms tilfelle, er det en uheldig forsinkelse i fullstendig behandling av dataene. Dette skyldes Athos Worldline, tidligere Bank Banks, samme bank. «Vi tester dette noen ganger i året,» legger hun til. Flere Crelan Bank-kunder fikk også en vits feil med pumpen.

Men hvis dette skjer med deg, ikke få panikk: det reserverte beløpet vil alltid bli frigitt, uansett hva. Det kan ta noen dager, noen ganger til og med en uke. Tom er uvitende om dette og har til hensikt å be banken sin om en forklaring. En dag senere er bankkontosaldoen hans fortsatt på 0. «Jeg er kunde hos bpost bank og vil nå be om at utgivelsen av disse pengene blir fremskyndet. Kanskje denne mekanismen bør revurderes fordi folk kan få problemer på denne måten.» Tom beklager, spesielt i disse tider med inflasjon hvor kostnadene er høye.

READ  Instagram og Facebook står overfor et nytt strømbrudd: Det vi vet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *