– Han har to – டியாக Diego »og« Maradona »- V.G.

Møt VG: Diego Maradona og Derje Liverod under et 2002-intervju med VG for legenden. Foto: Helge Mickelson

Derje Liverod (65) er en nordmann som kjenner Diego Maradona godt. Den tidligere agenten sier at det døde ikonet hadde to forskjellige personligheter.

– Jeg liker å kalle ham min venn, Derje Liverod VG. Han kom i kontakt med Maradona mens han jobbet for tyske klubber i Sør-Amerika på 1990-tallet og tilbrakte mange timer med legender.

– Han har to – «Diego» og «Maradona», sier Liverot, som hadde en personlig forbindelse med den argentinske legenden i fjor.

– «Maradona» er karakteren han spilte som fotballspiller. «Diego» virket bare annerledes for meg. Jeg fikk æren av å tilbringe noen timer med ham da han var et normalt menneske. Han likte ikke situasjonen han var i, men han stolte på «Maradona».

Beste fotospesial: Se Maradonas liv på bilder

Les mer

Nylig Maradona-intervju: Drømte om en ny «Guds hånd»

Diego Maradona fikk en stjernestatus – til tross for mange personlige problemer – som aldri bleknet etter Argentinas verdensmestergull i 1986.

– Det var litt vanskelig for ham. Jeg fikk et innblikk i hva “Maradona” er, og det refererer til mange ting. Derje Livert mener at det er utenfor menneskelig evne til å håndtere det normalt.

– Hva synes du da om alt som oppsto i livet hans om narkotika og narkotika?

– Ja, og mange av uttalelsene hans. Du kan ikke dømme ham ved å sammenligne ham med vanlige mennesker og fotballspillere, svarer Livert.

Maradona forlot sitt siste verdensmesterskap som spiller i 1994 etter en positiv dopingtest.

READ  I Norge sørger Kirkenes over Russland

– Hvordan var Diego?

– Han hadde et stort behov for sosial interaksjon, og du ville ikke tro at han hadde de sidene. Følsomhet og menneskelige trekk som «Maradona» ikke kan vise, peker på Derje Liverod.

30. november kom nyheten om at Maradona hadde blitt operert for hjerneblødning 30. oktober, like etter 60-årsdagen.

– Da hadde jeg litt kontakt med ekskona hans Claudia. Jeg visste at det kunne gå til slutten, sier Liverod i Sandefjord.

– Dette er en veldig trist natt. Når den beste fotballspilleren i verden dør, er det uansett et sjokk.

Derje Liverod tilbrakte mange timer med Maradona gjennom årene.

Les mer

Maradona er død: gråter for ham, Argentina!

– Han var så morsom og festlig. Det skjedde noe hele tiden, sier han.

Derge Leverot er mye mer operert enn han organiserte en 12-dagers Maradona-turné i 2006 med innendørsturneringer i Bergen, Oslo, Stockholm og København.

– Jeg er helt utmattet. Fullstendig ferdig. Det var ikke hans skyld alene. Han kunne ikke gå ut, så vi tilbrakte mye tid inne i huset og holdt oss oppe sent hver natt. Vi kom nærmere hverandre. Det var interessant på mange måter.

I 2000 fikk Maradona et hjerteinfarkt. I 2004 fortsatte en ny infiltrasjon. Han ble behandlet lenge på Cuba på grunn av helseproblemer og fedme, hvor han var en personlig venn av tidligere president Fidel Castro.

To år etter siste hjerteinfarkt tok Diego Maradona sin personlige lege til Skandinavia. Men nesten kunne ikke stoppes.

– Det hadde ikke gått så lenge siden han ble operert, så han tok «hundre» medisiner. Han var like nysgjerrig som en gutt, og legen kom til meg hver dag og ba meg om å roe ham ned. I følge kontrakten spilte han ikke mer enn åtte minutter i turneringen, og legen var livredd. Men Diego Maradona ønsket ikke å forlate banen og ønsket å komme seg ut veldig raskt. Han var ute av kontroll og måtte legge seg i to-tre timer etter kampen, sier Livert, «han sov om dagen og holdt seg våken om natten».

READ  Cricket Match -spådommer: European Cricket Championship 2021 - Norge mot Sverige

Etter en lang reise på en dårlig buss mellom Stockholm og København, vil ikke Maradona møte på den annonserte pressekonferansen. En episode vil aldri bli glemt av Liverod.

– Hele den danske pressekonferansen ventet, og det var å gå direkte på TV. Diego fortalte meg at han likte Michael Latroup, og at jeg skulle ringe ham. Latroup spurte om han var «sint igjen», men han var 40 minutter unna og kunne ikke nå det. Men jeg tok opp Maradonas telefon og Latroop overtalte ham. Han tok tak i mikrofonen og sa at han var sliten. Verdens korteste pressekonferanse og jeg ble igjen som en idiot.

– Hva skjedde etterpå?

– ingenting. Det er mange historier med ham. Jeg kunne skrevet en bok, mener Norge.

Les mer

I 60 år har han gjort narr av alle

Pluss innhold

Liverod snakket med Maradona i fjor, men fullførte aldri sitt planlagte filmprosjekt med Argentina.

Ideen var å lage en dokumentar med Maradona og England-midtbanespilleren Terry Fenwick, som var den siste argentineren som kvalifiserte seg til den mest populære liten dråpeserien i fotballhistorien. Maradona forlot det meste av det engelske laget og scoret 2-0. Fire minutter tidligere brukte Argentinas nr. 10 «Guds hånd» 1-0 i kvartfinalen i verdensmesterskapet i 1986. Senere ble den historiske kampen Maradona og Temple Gary Linker redusert. Vant 2–1.

– Jeg sa til Diego at hvis du ikke nådde det målet, hadde du kanskje gått hjem fra verdenscupen og skjelt ut. Da hadde fotballhistorie og du vært annerledes, uansett hvem du er. Han tenkte i 15 sekunder og sa: «Du har rett, Derje.» Bare Fenwick kan stoppe det.

READ  Østersund - Crystal er det andre franske laget bak Norge

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *