– Han var mer enn en mann – VG

Tusenvis av argentinere strømmer ut i gatene etter den tragiske nyheten om Buenos Aires (VG) Diego Maradonas død.

Onsdag kom nyheten om Diego Maradona Døde av et hjerteinfarkt i sitt eget hjem, 60 år gammel. Siden har store samlinger funnet sted i Buenos Aires, hovedstaden i Argentina, foran La Pombona, hjemmebanen til Boca Juniors. Utenfor eiendommen er det en statue av en folkehelt.

Senere samlet en stor mengde seg foran den ikoniske obelisken i sentrum av Buenos Aires.

Les mer

Diego Maradona (60) er død

Torget er en allé med et enormt tverrsnitt, og ofte samles et stort publikum her for å betegne noe. Noen veier er sperret.

– Jeg begynte å gråte da jeg hørte om dette på jobben, men da jeg kom hit og så all interessen for fotball, ble tristheten til glede. Det er unikt for Argentina at fotball forvandler sorgen vår til glede, sier Fernando Secoya VG.

– Han ville at vi skulle feire ham slik vi gjør nå, ikke vi gråter, mener Javier Sosa.

Erfaren lignende: Tomas de Rosa sier at argentinere aldri har hatt glede av å komme sammen på denne måten. Foto: Hilda Nyflot, VG

– Dette er spesielt

Publikum sang: «Maradona er ikke død, Maradona lever fortsatt med det argentinske folket.» Andre ropte «Maradona er større enn Pele!» Som synger.

– Jeg er en elvsupporter, han er en Boga-supporter, tilhengere av Freedom Team. Men her er vi alle samlet på ett sted. Dette er første gang jeg har hatt det, og det er spesielt at Tomas de Rosa VG.

READ  Skiltet "Ikke urinér mot Russland" vises på den norske grensen

Han er sammen med en gruppe med mange venner som har samlet seg foran obelisken.

– Dette er hva Maradona gjorde mot folket for å samle inn. Jeg er 20 år gammel, jeg har aldri sett ham spille, men de gamle fortalte meg om ham, og jeg så klipp på TV. Han var mer enn en mann, fortsetter de Rosa.

Mange gråter og holder på hverandre.

“Du kan føle det, du kan føle det. Diego er «og» Diego i livet mitt, du er gleden i hjertet mitt «, blir det sunget.

– Han var en tilhenger av den laveste arbeiderklassen. Han fikk meg til å samles rundt noe. Han er et idol, en gud, sier 15 år gamle Talal Garcia, som møtte moren Lucia Balut, broren Ramiro og familievenn Gaston Gonzalez.

– Vi så Maradona blant tilskuerne under en fotballkamp på Boca Stadium i mars. Alle gråt da de så ham, sier han.

Les mer

V.G. Da han møtte Maradona: han snakket om «Guds hånd» – og uttrykte sin opprør mot Ulleval

Karakteriseres som en gud

Maradona utmerker seg som en gud. Publikum drikker øl, mange kler seg ut som nr. 10 (Terning) og Gud (Dios) og synger de samme sangene de vanligvis synger på en fotballkamp.

– Siden fødselen har han vært den eneste personen som har gledet folket i Argentina. Han var en idrettsutøver som forsvarte folket, forsvarte de fattige, alle, sier Martin Ronsoni.

«Den som ikke elsker Maradona, elsker ikke sin egen mor,» synger han på fortauet.

– De fleste her har aldri sett Maradona, men vi elsker ham. Da jeg kom på jobb, ble jeg informert om at Maradona var død. Maradona kan ikke dø. Ronsoni sier at vi aldri vil glemme ham.

READ  Quantron tilknyttet H2 lastebilprosjektet i Norge

Glem aldri: Martin Ronzoni sier at han aldri vil glemme Diego Maradona. Foto: Hilda Nyflot, VG

Noen var allerede i stand til å skrive ut et skjerf, sjal eller flagg med Maradonas fødsels- og dødsdato. Mange setter blomster foran inngangen til legendenes tidligere hjemmebane.

– Hjertet mitt er delt i to. Jeg er veldig lei meg, sier Fernando Nunes.

I god argentinsk stil har noen tatt med trommer, og mange bærer det argentinske flagget på skuldrene.

– For meg er han en gud. Han lekte med glede og helhjertet. Da jeg hørte om dette, gråt jeg, Marcos Barbosa, som hadde hentet Firenze og Antonio for å si farvel til fotballhelten.

Glem koronatrappene

Onsdag kunngjorde regjeringen 8593 nye koronavirustilfeller. Totalt er det rapportert over 1,39 millioner tilfeller av infeksjon og mer enn 37.000 dødsfall. Landet trenger Mouth Piece. Men en meterregelen er glemt i disse dager, folk står sammen.

En stor politistyrke var på gata over natt til norsk tid torsdag, men situasjonen var god. Dette er en slags hyllest til Maradona.

Noen har flagg med påskriften «Gud, tusen takk».

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *