Håndball-EM 2020 Kvinner, Håndball-EM | Hun ble opprørt over avgjørelsen om å sende kun kvinnelige dommere til EM

– Det skjønner jeg ikke, sier tidligere landslagstrener for håndballmestere Gunnar Peterson til Netavision.

Golding (Netavision): Europamesterskapet i Danmark er det første håndballmesterskapet med kun kvinnelige dommere.

Kritikere sier at det europeiske fotballforbundet gjør en stor feil, og at søken etter likhet ender med kjønnsskjevhet og et stort mageslag.

Peterson: Jeg forstår ikke

Blant dem som reagerte var tidligere landslagstrener for norske håndballmestere Gunnar Peterson.

– Jeg forstår det ikke. Jeg tror kvinner ikke skal ta håndballen så stor. De ønsker å få kvinnelige par, vi har mange gode, men å sette opp det andre og tredje rangerte paret, som kom fra land der det er en liga i Hellas og Tyrkia … Jeg tror kvinnehåndball er så mye bedre enn det, Peterson du Netavision.

Dommere av EM 2020

AUT – Ana Wrens / Marlis Wenninger
BIH – Vesna Balvan / Tadjana Bristollo
Dan – Carina Christian / Line Hazeldale Hansen
FRA – Charlotte Bonaventura / Julie Bonaventura
GRE – Iona Christi / Iona Papamatte
MNE – Jelena Mitrovic / Antgelina Kazanegra
POR – Vania Ch / Marta Ch
ROU – Christina Nastes / Simona-Raluka Stanku
RUS – Victoria Albights / Tatiana Pereskina
SRP – Vanja Antique / Jelena Djokovljevic

– En fars

En annen nikk er TV2 Danmarks sportskommentator Don Phillipson. Han mener denne avgjørelsen latterliggjør kvinnens håndball.

– Jeg synes det er feil politikk at kvinner skal bestemmes av kvinner. Jeg sier det fordi de involverte dommerne ikke er de beste dommerne i verden, mens spillerne er de beste i verden. Det er en utbredt kjønnsdiskriminering og full misforståelse av det europeiske håndballforbundet som søker å likestille menn og kvinner. Phillipson sier til Netavision at du gjør det rette motsatte her.

READ  Norge planlegger å auksjonere Q1 2022 for Sorlez Nortzjo II, en lisensieringsprosess for flytende luftrom

Phillipson frykter at kampdommere vil være preget av å ikke være på nivå med spillerne de spiller med.

– Kvinnelige håndballspillere er like alvorlige som mannlige håndballspillere. Likevel får kvinnelige spillere dommere fra andre øverste hylle, som er den største kjønnsforstyrrelsen du kan gjøre over hodet. Dette er det største personlige målet for det europeiske håndballforbundet. Jeg frykter at kampene blir påvirket av mangelen på de beste dommerne i verden.

TV2 danske kommentator mener de kvinnelige spillerne i mesterskapet er redusert til marsvin av European Handball Federation.

– Etter jul kan kvinnelige spillere sees foran skjermen og spille verdenscup for menn, med de beste dommerne. En kvinne blir ledsaget av et par eller to. Hvorfor skal ikke de beste kvinnene ha de beste dommerne når de beste mennene har de beste dommerne? Det gjør meg gal, sier Phillipson.

Santo: – Det burde være bedre dommere

Landslagsmålvakten Emily Stang Santo er enig i at de beste dommerne, uavhengig av kjønn, skal avgjøre mesterskapet, selv om hun ikke vil legge for mye krefter på forspillet.

– Min personlige mening er at de beste dommerne absolutt bør kåres til mesterskap og få høyeste nivå. Det er også utrolig gode kvinnelige dommere. Vi må se når kampene starter. Vi kan ikke gjøre noe med det uansett, sier Santo til Netavision.

Torsdag står Santo mellom posisjoner mens Polen, som har blitt truffet hardt på benken med tidligere Storhammer-trener Arne Senstad, er på motsatt side.

– Vi skal i det minste ikke undervurdere dem. De har fortsatt mange gode spillere, og vi må involvere oss fra begynnelsen. Vi må fokusere på spillet vårt og løpe med dem så mye som mulig. Å få en god beskyttelse er avgjørende, så jeg får litt hjelp tilbake. Santo sier at det er så vakkert på trening.

READ  Trump - NRK Urix - USA godkjenner vaksine etter press fra utenlandske nyheter og dokumentarer

Kampen mellom Norge og Polen blir sett på TV3 fra 20.30 torsdag.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *