Håndball-Frankrike slo ROC 30-25 for å vinne det første kvinnegullet

Tokyo, 8. august (søndag), beseiret Frankrike Russlands olympiske komité (ROC) lag 30-25 i finalen i Tokyo-lekene for å vinne sin første olympiske håndballtittel for kvinner.

Frankrike vant gullet etter et dramatisk, høyt profilert sammenstøt mellom de to sidene, der de holdt overtaket til pause før russerne gikk videre til 16-16.

Men så ble France-Yogi jublet av spillerne i det vinnende herrelaget på National Stadium-skiftet utstyr for å ta en avgjørende fordel på 20-16 i det 43. minutt i en tøff kamp, ​​med ikke mer enn tre ledende. Poeng til da.

Til tross for at de ble etter halve, vant ROC det forrige møtet med Frankrike i gruppespillet, men innsatsen deres var forgjeves.

Los Angeles simulerte sine mannlige kolleger som vant den franske gullmedaljen for første gang siden 1984 da menn og kvinner i håndball fra samme land vant.

Sovjetunionen klarte denne rekorden første gang i 1976, fire tiår før Jugoslavia.

“Jeg var glad da jeg så mennene i går og ønsket å få samme medalje,” sa Galidio Niagade fra Frankrike.

“Alle kvinnene på banen ønsket dette … Vi kjempet og kom på banen.

Norge vant bronsen etter å ha slått Sverige 36-19 tidligere søndag, og dominerte sammenstøtet da deres fartsfylte angrep overveldet det svenske forsvaret.

Norge vant bronse i håndball for kvinner ved OL i Rio 2016 etter å ha vunnet mesterskapet ved lekene 2012 og 2008.

Sverige, som spilte sin første olympiske medaljekamp i håndball for kvinner, slet gjennom hele kampen og tapte flere skudd.

Søndag ledet Nora Mork Norges angrep på det svenske målet, slo åtte baller og ledet i håndball for kvinner med 52 mål på Tokyo Games.

READ  Åtte millioner koronatap for "Fjolls til fjells" - Nektelse av støtte - VG

Norges målvakt Silje Solbergs enestående prestasjon, utmerkede 44% innsparingsforhold og til og med ett mål, holdt Sverige i sjakk.

“Dette er min første olympiske medalje. Det betyr mye for meg,” sa Solberg.

“Å fullføre på denne måten er en god følelse for meg og laget som helhet. Vi viste at vi burde være blant de tre beste.”

Rapport av Daniel Leucine; Tilleggsrapport fra Srivastava Sridhar i Bangalore; Redigering av Himani Sarkar, Ana Nicolasi da Costa og Claire Fallon

Våre standarder: Retningslinjer for Thomson Reuters Foundation.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *