Håndball-Sverige bedøver Frankrike og når verdensmesterskapsfinalen

Sverige fikk en enorm overraskelse til å komme til finalen i håndball-verdensmesterskapet etter suverene individuelle prestasjoner av kantspiller Hampus Wanne og keeper Andreas Palicka ga dem en seier på 32-26 over det mest anerkjente Frankrike på fredag. Wanne plaget målscorerne på venstre flanke hele tiden og avsluttet med totalt 11 mål og høyre ving Daniel Pettersson scoret seks av like mange skudd, mens Palicka samlet 11 redninger i høy fart.

Sverige tok kampen i nakken etter en 15-minutters åpningskast og så aldri tilbake etter å ha snudd et 7-6 underskudd til en 12-8 ledelse i sluttfasen av første omgang. Etter å ha skapt plass på begge sidene hele natten, var svenskene også dødelige i kontringer mot et slitent fransk lag som aldri så ut til å komme tilbake etter å ha slått Ungarn på overtid for å komme til semifinalen.

Franskmennene ga seg et glimt av håp da de reduserte underskuddet til 23-20 midt i andre omgang, men Sverige svarte fantastisk og kampen endte som en konkurranse da Wanne scoret til 29-24. Svenskene, som vant den siste av sine fire verdensmesterskap i 1999 i Kairo, møter Danmark eller Spania i søndagens finale. Frankrike, som har rekord seks titler til navnet sitt, møter tapere av den semifinalen i sluttspillet om bronsemedaljen.

Verdens- og OL-mestere Danmark møter europamestere Spania i et herlig sammenstøt senere på fredag ​​etter at de nådde de fire nederste på kontrasterende måte. Spania klarte en rask 31-26-seier over Norge i kvartfinalen, mens Danmark kjørte verten Egypt 39-38 etter dobbel overtid og straffesparkkonkurranse i den mest underholdende sammenstøtet i 32-nasjoners turnering. (Skrevet av Zoran Milosavljevic; Edititng av Christian Radnedge)

READ  Hvordan forhindre at tyver endrer iCloud-passordet ditt?

(Denne historien er ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og genereres automatisk fra en syndikert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *